Frissen Fejérből

2021.12.21. 07:40

Új közösségi hely Dég központjában

Közösségi színtér létesült a faluban, ott, ahol a busz megfordul. Az avatón Gárdonyi Sándorné polgármester foglalta össze a néhány éve még romos épület elmúlt évekbeli történetét, fejlesztésének menetét.

Majer Tamás

Az épületet 5 évvel ezelőtt 2 millió forintért vette meg az önkormányzat

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A megbékélés időszaka ez. A várakozás és a szeretet, e két szó, melyről az advent és a karácsony eredetileg is szól. Kicsiny falunk fényei már vibrálva adják hírül, hogy bizony nemsokára itt a karácsony – hangolt az ünnepre a Dégi Festetics Művelődési Ház és Könyvtár Közösségi Színtere nevet kapott közösségi hely avatóján a polgármester. – Az igazi ünnephez és az egész életünkhöz nem kell más, csak az, hogy szeretni és tisztelni tudjuk egymást – folytatta. 

– Ismét fontos állomáshoz érkeztünk a megkezdett úton, hiszen önkormányzatunk munkája meghozta gyümölcsét – tért az épületre. – Egy régi közmondás szerint: segíts magadon, Isten is megsegít! Mi itt Dégen nem várjuk a csodát, és nem is tétlenkedünk, hanem teszünk azért, hogy falunk folyamatosan fejlődjön, megújuljon. Önkormányzatunk több éve dolgozott már azon, hogy a település központjában, a lakosság igényeit kiszolgáló közösségi színteret hozzunk létre. Az épületet 5 évvel ezelőtt 2 millió forintért, saját erőből vásároltuk meg – mondta. 

Pályázaton szereztek támogatást az átalakításhoz. – Először a Magyar falu programon belül a Nemzeti és helyi identitástudat erősítése megnevezésű projekt keretében a közösségi helyiség kialakítása és a beltér berendezéseinek beszerzése történt meg. A megvalósításhoz több mint 22 millió forint támogatásban részesültek, 100 százalékos finanszírozás mellett – ismertette Gárdonyi Sándorné. 

A belső tér felújítására is pályázat útján szereztek forrást. A külső terasz felújítására, a kültéri asztalok és székek beszerzésére 6,9 millió forint támogatást kapott az önkormányzat, ehhez 600 ezer forint önerőt tettek hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában