Tiszteletdíj ellenében

2021.12.10. 09:00

Szavazatokat számlálhatnak

Szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várja a polgármesteri hivatal.

FMH

A hírt az önkormányzat adta hírül, kiegészítve azzal: a jelenlegi testületek megbízatása lejár, ezért új bizottságokat kell választani még a 2022-es országgyűlési választások előtt. 

A bizottságok feladata, hogy „biztosítsák a választások tisztaságát, törvényességét, és megállapítsák a választás eredményét”. Tagnak minden olyan, Székesfehérváron állandó lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár jelentkezhet, aki szerepel a központi névjegyzékben, és nem áll fenn vele szemben a választási eljárásról szóló törvényben meghatározott összeférhetetlenségi ok. 

A jelentkezéshez egy – „Jelentkezés szavazatszámláló bizottsági tagnak” nevű – nyomtatvány kitöltése szükséges, melyet a hivatal Városház tér 1. szám alatti portáján vagy a megyeszékhely honlapjáról letöltve érhetnek el. Ezt kell személyesen leadni, vagy postán elküldeni a választási iroda (polgármesteri hivatal, 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.) címére. 

A bizottsági tagok oktatáson vesznek részt, a szavazás napján pedig a szavazókörben munkát kell végezniük – tiszteletdíj ellenében. 

Jelentkezni 2021. december 31-ig lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában