150 köbméter

2021.12.02. 07:05

Rengeteg hulladéktól tisztult meg Szabadhídvég

Pályázati támogatás révén, alig egy hónap alatt 150 köbméter illegálisan lerakott hulladékot takarítottak el.

Majer Tamás

Háztartási hulladékok voltak a javából

Forrás: önkormányzat

– Szeptember 15-én Szabadhídvég önkormányzata pályázatot nyújtott be az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. „Tisztítsuk meg az országot!” projekt 2021. évben megvalósítandó I. ütemének támogatására megjelent felhívására, amely a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervéhez kapcsolódóan az ország területén elhagyott vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolásához nyújt támogatást – adta közre az önkormányzat. 

Végül november 9-én kapták kézhez a támogatói okiratot, amelyben 3,75 millió forint vissza nem térítendő támogatásról biztosították őket. Az összeget a település külterületén található jogellenes hulladéklerakók felszámolására fordíthatták. 

Amint azt Nyári Viktóriától, a Mezőszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal Szabadhídvégi Kirendeltségének igazgatási ügyintézőjétől megtudtuk, négy helyen – Sóderbánya dűlő, régi szeméttelep, Kapori-tető, Papméhes – gyűjtöttek hulladékot. Alapvetően háztartási szemetet, elektronikai gépek maradékait, építőipari törmelékeket, autóalkatrészeket szállíttattak el. Százötven köbméter hulladéktól tisztult meg a település. 

A projekt része volt egy kommunikációs kampány is, amely az illegális hulladéklerakást ostorozta. Reméljük, ebben is sikerrel jártak! Bár az is igaz, hogy sokszor nem a helybeliek szemetelik össze egy-egy település eldugott külterületi részeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában