Jobb adni, mint kapni

2021.12.21. 20:00

Otthonban nevelkedő és fogyatékkal élő Fejér megyeiek karácsonyát varázsolták szebbé

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a területileg illetékes országgyűlési képviselők vittek karácsonyi adományokat, ajándékokat fogyatékkal élőknek, illetve otthonban nevelkedő gyermekeknek hétfő délelőtt.

Borsányi Bea

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász Szent Kristóf Házának nappali részlegébe nem először vitt karácsonyi adományt Törő Gábor és Molnár Krisztián. A dobozokban sütemény, narancs, alma, banán, tojás lapult, de volt a csomagban cirokseprű és szerszámok is. A ház lakói mindent nagy örömmel fogadtak és köszönetképpen egy közös dalt adtak elő. A közgyűlés elnöke ezt követően kiemelte, a fogyatékkal élők és családjaik nemcsak karácsony táján, de az év egészében megérdemlik a törődést és az odafigyelést. Törő Gábor arról beszélt, mennyire örömteli, hogy az adventi időszakban számos jótékonysági gyűjtést tudtak szervezni, amelyek sikere alátámasztja, valóban jobb adni, mint kapni. 

Törő Gábor nem első alkalommal vitt karácsonyi adományokat a Szent Kristóf Házba

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár után Velence volt a következő állomás, ahol a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ ottani szakmai egységébe vittek ajándékokat. A fentebb említetteken kívül egy karácsonyfának szánt fenyő és a gyerekek kérésére foci- és kosárlabdák is kerültek a csomagba. Egészen pontosan 33 darab, hogy minden otthonban élő gondozottnak saját labdája lehessen. 

Tessely Zoltántól és Molnár Krisztiántól Velencén az otthon minden lakója nevében két fiú vette át az ajándékokat 

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A gyerekek képviseletében két fiú jelent meg az átadáson – a többiek iskolában voltak a dél­előtti időpontban –, akik verssel köszönték meg az ajándékokat. A versre vers volt a válasz: a Betlehem kis falucskában kezdetű dal szövegét mondta el Tessely Zoltán, aki a gyerekeknek szánt ajándékok mellett – ami Molnár Krisztián ötlete volt – az intézmény tizenhat pedagógusára is gondolt: nekik külön ajándékcsomagokat vitt. Ezekkel kapcsolatban megjegyezte, az otthonbeli munkához fontosak a jó pedagógusok, s akik ezt a pályát választják, azoknak a döntését a szívük diktálja. Ők is megérdemlik hát a köszönetet. 

A köszöntőket követően Molnár Krisztián – aki nem titok, hogy a Fejér megyei kispályás labdarúgó-bajnokságban játszik – rögtönzött labdás bemutatót is tartott a fiúknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában