Frissen Fejérből

2021.12.06. 07:15

Nyúlné Pühra Beáta lett az év borásza

A Bicskén élő Nyúlné Pühra Beáta nyerte el a Magyar Bor Akadémia által gondozott Év Bortermelője Magyarországon 2021 címet, a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb kitüntetést.

Zsohár Melinda

Családja is támogatja a díjazottat

Forrás: Borbély Tamás

Az Etyek-Budai Borvidékhez tartozó töki Nyakas Pincészet főborászaként idén immáron harmadik alkalommal jelölték az elismerésre a doktori fokozattal bíró élelmiszeripari mérnök-borász Nyúlné Pühra Beátát. A díj a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható, hangzott el az értékeléskor. 

A Nyakas Pincészetben 2000-től dolgozik alkalmazottként Beáta, 2005-től pedig szabad kezet kapott pozíciójában a borkészítésben. Saját ültetvénye nincs a háromgyermekes édesanyának, akit férje és családja teljes mellszélességgel támogat szerteágazó szakmai munkájában. Folyamatosan tanul, olvas, utazik, a tapasztalatcsere élete része, mondta el a díjazott, államvizsga-bizottságokban vesz részt, diplomamunkákat bírál, értékel, borbemutatókra jár. A Nyakas Pincészet Beáta főborászsága alatt mintegy száz, hazai és külföldi megméretésen szerzett éremmel büszkélkedhet. Nagy szakmai tudás és alázat, fantázia és egyedi stílus jellemzi a magasra értékelt borászok tevékenységét, véli. A főborász stílusa meghatározó, ám csapatmunkában születik meg az évről évre megújuló termésből származó bor minősége, hangsúlyozza a magas elismerésben részesült szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában