Péntekig

2021.12.29. 07:20

Még lehet jelentkezni szavazatszámlálónak Fehérváron

December 31-ig várja a szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését a polgármesteri hivatal.

FMH

„A tisztség felelősséget ró arra, akit megválasztanak polgármesternek vagy önkormányzati képviselőnek” Illusztráció: NN (FMH-archív)

Fotó: NN (FMH-archív)

A bizottságok feladata többek között, hogy biztosítsák a választások tisztaságát, törvényességét és megállapítsák a választás eredményét. A jelenleg működő testületek megbízatása lejár, így meg kell választani a szavazatszámláló bizottságok tagjait a következő időszakra. SZSZB-tagnak jelentkezhet minden Székesfehérváron állandó lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár, aki szerepel a központi névjegyzékben és nem áll fenn vele szemben a választási eljárásról szóló törvényben meghatározott összeférhetetlenségi ok.

A Jelentkezés szavazatszámláló bizottsági tagnak megnevezésű nyomtatvány kitöltésével lehet jelentkezni még december 31-ig. Ezt postai úton a Választási Iroda (Polgármesteri Hivatal, 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.) címére lehet megküldeni vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal Székesfehérvár, Városház tér 1. szám alatti portáján található gyűjtődobozban elhelyezni. (Ugyanitt maga a nyomtatvány is elérhető.) A bizottsági tagok tiszteletdíjat, a szavazást követő napra pedig szabadságot kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában