Frissen Fejérből

2021.12.20. 17:46

Közösségi advent Szabadbattyánban

Az ízesített kürtőskalács és a forralt bor kellemes illatát a nagy erejű szél sem tudta kiterelni a Csíkvár téren felállított rendezvénysátorból. Sokan eljöttek a Szabadbattyáni advent negyedik, vasárnapi délutánjára – számolt be a történésekről Márkusné Anett, a művelődési ház vezetője.

V. Varga József

Berki Szabolcs és Berki Martin győztes karácsonyi díszkivilágítása (részlet)

Az idei utolsó adventi gyertyagyújtási alkalom Szabó Ildikó polgármester ünnepi gondolataival vette kezdetét. Beszédében felelevenítette a régmúlt karácsonyok hangulatát, szokásait, valamint hangsúlyozta: mennyire fontos, hogy a jelenünkben együtt és egészségesen töltsük a legszebb családi ünnepet. 

Az adventi koszorú negyedik gyertyáját Szabó Ildikó polgármester gyújtotta meg 

Forrás: Művelődési Ház

Az adventi koszorú negyedik gyertyáját a faluvezető gyújtotta meg, a ceremóniát Nyerges Dóra 2. osztályos kisdiák, a magyar népmese napja győztes mesemondójának szavalata tette teljessé. 

 

Benépesült a színpad, a nyitányt követően a művelődési házban működő közösségek léptek fel. A Sárrét Néptáncegyüttes, a Csíkvár Nyugdíjasklub, a Pengetős Citeraegyüttes, a Happiness és a DRoP the Beat modern tánccsoport produkciójukkal igazi karácsonyi hangulatot teremtettek. 

 

A közönséget ugyancsak felmelegítette Szandi koncertje, ugyanis az énekesnő slágereivel, lendületes előadásával – karácsonyi dalokat is belecsempészve műsorába – sokakat megtáncoltatott.  

A Sárrét néptáncosai karácsonyi, betlehemes élőképekkel is szolgáltak 

Forrás: Művelődési Ház

A délután folyamán azután az előzetesen meghirdetett, és a művelődési ház közösségi oldalán lezajló karácsonyi díszkivilágítási verseny győzteseire is „fény derült”. A szavazók egyöntetű voksolása alapján Berki Szabolcs és Berki Martin fénydekorációja vitte el a pálmát, elnyerve a Szabadbattyán legszebb karácsonyi díszkivilágítása címet. A második helyen Gábor Gina, a harmadikon Szabó Zita végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában