Hagyomány

2021.12.29. 07:10

János-napi boráldásban részesültek a hegy levei Velencén

János-napi bor­áldást kértek a Szent Benedictus Borlovagrend boraira a szentmisén: fehér-, rozé- és vörösborokat, valamint pezsgőt is áldásban részesített a plébános ezen a különleges eseményen.

KL, S. Töttő Rita

Kupi László, Récsei Norbert, Erdő János és Döme János a boráldáson

Forrás: Öveges Péter

A Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend sokévi hagyománya, hogy Keresztelő Szent János névnapjához kapcsolódóan boráldást tartanak. A legenda szerint vértanú Szent Jánost annak idején mérgezett borral akarták megölni, de ő ellenállt az ártó italnak. A borlovagrend idén is felelevenítette a hagyományt a János-napi boráldással, hogy a Velencei-tó környéki borok egészségesek és fogyasztható italok legyenek. 

A velencei Szent István király plébániatemplomban 26-án a szentmise keretében Récsei Norbert plébános atya megáldotta a borlovagrend képviselői által hozott Velencei-tó környéki borok közül a fehér-, rozé- és vörösborokat, valamint pezsgőt. A boráldáson Kupi László ceremóniamester, Döme János és Erdő János képviselték a Szent Benedictus Borlovagrend tagságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában