Megkérdeztük Olvasóinkat

2021.12.29. 14:00

Így telt a fehérváriak idei éve

A belvárost járva helyieket kérdeztünk arról, hogy hogyan telt az elmúlt egy évük és mit várnak 2022-től. Válaszaik hallatán sajnálattal vettük, hogy túlnyomó részt inkább negatívan és szomorúan emlékeztek vissza az idei év mögöttük hagyott időszakára.

Déri Brenda

36 év után újra összehozta őket a sors

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Igaz, az időjárás sem volt túl kedvező, meglehet, ez is „ráült” az emberek hangulatára kedden délelőtt, amikor a belvárosban sétálva bús tekintetekkel találkoztunk.

Kérésünk elől, miszerint meséljék el, milyen volt az elmúlt évük, sajnos sokan elzárkóztak, nem szerettek volna beszélni róla. Azonban még így is számos olyan járókelővel találkoztunk, aki szívesen mesélt, eltekintve attól, hogy jónak vagy rossznak gondolja az évét. Az első néhány megszólított közül többen megjegyezték, hogy borzalmasan telt, akadt olyan hölgy is, akinek könnybe lábadt a szeme, bizonyára elveszthetett valakit a járvány miatt. Két idősebb hölggyel éppen az egyik karácsonyi bódénál elegyedtünk szóba, akik habár nem kívántak nyilatkozni, annyit azért elmondtak, hogy „nyomdafestéket” nem tűrő módon tudnának csak mesélni 2021-ről, ezt pedig inkább kihagyják. Szavaikkal élve szörnyű egy év volt az idei. A sétálóutcában tovább haladva egy balatonvidéki vállalkozót kérdeztünk, neki már valamivel pozitívabban zárult ez az esztendő. A pultja mögül, ahol már javában a szilveszterre készült, elmondta, hogy vállalkozóként nem volt a legkedvezőbb ez az időszak, de magánemberként nincs oka panaszra. Szerencsére nem tud említeni olyan megrázó esetet, melyet sokaknak kellett átélniük a koronavírus miatt. A jövő évi tervei után érdeklődve mosolyogva hozzátette, nem bánná azért, ha fellendülne kissé az üzlet. – 2022-től azt várom, hogy kissé fellendüljön a gazdaság, főleg, hogy egy új autó megvásárlása van kilátásban, de az a munka miatt szükséges. Természetesen a legfontosabb pedig az egészség, a családomé és mindenki másé – árulta el Balogh Zoltán. 

Balogh Zoltánnal épp munka közben beszélgettünk Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Tovább sétálva egy nyugdíjas hölggyel, Violával beszélgettünk, aki boldognak és reménytelinek tűnt, annak ellenére, hogy ő sem említett túl sok jót erről az évéről. Ami a következőt illeti, nincsenek konkrét tervei és elvárásai. Szeretné boldogan, békességben és jó egészségben megélni a hétköznapok örömteli pillanatait.

– Remélem, hogy végre kikeveredünk ebből a járványidőszakból, élhetjük tovább a viszonylag gondtalan mindennapjainkat. Örülök, hogy lezárhatom ezt az évet, és csak jobbat kívánok – fogalmazott Viola. 

Viola örül, hogy lezárhatja az évet Forrás:Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Átlátogatva a Zichy liget korcsolyapályájára egy éppen kutyát sétáltató fiatal lány, aki neve elhallgatását kérte, hétköznapinak semmiképpen nem mondható céljairól mesélt. Nem szerényebb eseményen, mint egy bokszversenyen szeretne részt venni versenyzőként jövőre. Állítja, már 2021 is az edzésről szólt számára, de a jövő évi lesz az igazi nagy dobás, legalábbis reméli. 

36 év után újra összehozta őket a sors Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Végül a nap talán legkedvesebb történetét hallgattuk meg egy szerelmespártól. A pár férfi tagja fülig érő mosollyal áradozott arról, hogy élete legjobb évén van túl. Mint megtudtuk, a menyasszonyt és a vőlegényt 36 év különlét után sodorta újra össze az élet. Éppen ezért nem is vártak túl sokat az eljegyzéssel, tavaly találkoztak először ennyi év kihagyás után, és a tegnapi beszélgetésünkkor már menyasszonyként és vőlegényként meséltek magukról. Jelenleg még távkapcsolatban élnek, mert a nő az olaszországi Perugiában él, de 2022-re az összeköltözést és a házasságot tervezik. Így telt tehát 2021, melyre valaki csak úgy emlékszik mint élete legrosszabb évére. Más pedig úgy, mint az évre, amikor megtalálta élete párját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában