Pályázati elismerések gyerekeknek

2021.12.28. 14:00

Az olimpia magyar hőseiről mérték össze a tudásukat a ladányi iskolások, amelyet Berecz Zsombor is végigkísért

A Várpalotai Olimpiai Baráti Kör nemrégiben szellemi olimpiát rendezett gyerekeknek a városban. A diákoknak a tokiói nyári játékok magyar érmeseiről, pontszerzőiről kellett ismeretekkel rendelkezni.

V. Varga József

Berecz Zsombor (b), Koller Csenge, Grimm Nóra, Váczi Roland és Juhosné Vavró Zsuzsanna Fotó: Baráti kör

A vetélkedő előtt Berecz Zsombor ezüstérmes vitorlázó tartott élménybeszámolót, majd a zsűri elnökeként végig kísérte a viadalt. A nádasdladányi Nádasdy Ferenc Általános Iskola csapata – tagjai Koller Csenge, Grimm Nóra és Váczi Roland 7. osztályos tanulók – az előkelő 3. helyen végzett. A nebulók nagyon örültek, hogy találkozhattak a magyar olimpikonnal, és még fotózkodhattak is vele.

A ladányi intézmény immár negyedik éve vesz részt az Európai mézes reggeli elnevezésű akcióban. A járványhelyzet miatt ebben a tanévben vendégeket ritkán hívtak az iskolába, ezért most, mint méhész feleség, Juhosné Vavró Zsuzsanna pedagógus tartott előadást a méhekről, a szorgos kis jószágok pótolhatatlan munkájáról, megmentésük fontosságáról. 

Mézes reggeli előadással, méhészeszközökkel, színezővel Fotó: Az iskola

Amint a tanárnő kiemelte: a rovarok beporzó munkája megkerülhetetlen bolygónk ökoszisztémájában: a növények megmaradása, fenntartása múlhat rajta. S mivel az emberek főként növényekkel, növényi eredetű ételekkel táplálkoznak, felbecsülhetetlennek tűnik a többi között a méhek létezése is.

A gyerekek testközelből ismerhették meg a méhész alapvető eszközeit, és persze a finom mézet is megkóstolták. Nagy sikere volt az Országos Magyar Méhészeti Egyesület színezőjének. 

Grimm Nóra és Koller Csenge 2020-ban és 2021-ben is eredményesen szerepelt a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) országos pályázatán. Tavaly a Nádasdy-kastélyt ábrázoló síkmakettjüket díjazták, az idén pedig A mi kis falunk! címmel írt és fotózott helységbemutatásukat.

 

Az országos rajpályázat díjazottjai: Visnyovszky Nóra (b), Csete Viktória, Szabó Kira és Frikton Katalin Fotó: Az iskola

A Fekete István író születésének 120. évfordulója alkalmából rendezett országos rajzpályázaton a ladányi iskola négy 3. osztályos diákja részesült elismerésben (emléklap és ajándék): Csete Viktória, Frikton Katalin, Szabó Kira és Visnyovszky Nóra. Felkészítő tanáruk Juhosné Vavró Zsuzsanna volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában