Elfogadták a büdzsét

2021.12.03. 14:30

Adony és Kulcs is részesül Iváncsa és Rácalmás gazdasági tevékenységének előnyeiből

A Demokratikus Koalíció megyei politikusa elismerte, nagyon komoly támogatásban részesülnek a Duna mente – Fejér megye különleges gazdasági övezet települései.

Majer Tamás

Kátai György (balra) meglepő kijelentést tett az egyik napirendi pont vitája során

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Emellett is történtek fontos dolgok a csütörtöki megyei közgyűlésen. Elfogadták a jövő évi költségvetésről szóló rendeletet. Több mint 3,8 milliárd forint bevételi, kiadási főösszeggel indul a megyei önkormányzat 2022. évi költségvetése. Ebben nincsenek benne azok a pénzeszközök, amelyeket majd a megye településeinek juttatnak. 

Ugyanitt hosszú tájékoztatást adott munkájukról Csiák Henriett, a megyei kormányhivatal családtámogatási ügyekért is felelős főosztályvezetője.

Molnár Krisztián, a közgyűlés elnöke – Csiák Henriett előadására reagálva – a világon egyedülállónak nevezte a hazai családtámogatási rendszert.

Csiák Henriett Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Továbbá: Kátai György, a Demokratikus Koalíció pusztaszabolcsi, illetve megyei politikusa elismerte, nagyon komoly támogatásban részesülnek a Duna mente – Fejér megye különleges gazdasági övezet települései: Rácalmás, Kulcs, Adony és Iváncsa. 

– Valljuk meg, ilyen méretű településeknek ez nagyon komoly támogatás. Használják fel jól, fejlődjenek, semmi probléma, hiszen testvértelepülésekről van szinte szó – mondta. – De azért az mégiscsak bosszantó, hogy… Mi ilyen gonoszak vagyunk, az fordul meg a fejünkben, politikai alapú döntés volt. Hogy Dunaújvárost büntetni kell, hogy Pusztaszabolcsot büntetni kell, hogy Ercsit büntetni kell. Tehát ilyen gonoszak vagyunk? Ez fordult meg a fejünkben. Hogy miért? Fogalmam nincs – mondta még. 

Molnár Krisztián cáfolta, hogy valamiféle büntetés, illetve jutalmazás alakította volna azon települések körét, amelyek bekerültek az övezetbe. Rámutatott arra is, a négy érintett település közül csupán egy fideszes vezetésű. 

– Az ellenzéki állításokkal szemben az a polgármester, aki ide be szeretne jönni, és tárgyalni szeretne települése fejlesztéséről, mindig nyitott ajtókat talál – mondta Molnár, majd külön köszöntötte Szabó Tamást, Ercsi polgármesterét, akivel éppen a közgyűlés előtt tárgyalt a megyeházán. 

Az elnök megjegyezte, megyei jogú város – mint Dunaújváros –, éppen az Országgyűlésben helyet foglaló ellenzékiek javaslatára, a törvény szerint nem lehet tagja különleges gazdasági övezetnek. 

– Pusztaszabolcs, Ercsi vonatkozásában földrajzi okai vannak annak, hogy nem kerültek be a különleges gazdasági övezetbe – mondta még el Molnár, s kifejtette, Adony és Kulcs eddig inkább csak a negatív hatásait érezhette a szomszédos Iváncsa, illetve Rácalmás gazdasági tevékenységének, immár viszont az előnyökből is részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában