Vonzó célpont

2021.12.06. 14:31

A kerékpáros turizmus sikerágazat Etyeken és környékén

Az Újhegyen kialakított Gasztrosétányon hangzottak el a kerékpáros turizmus fejlesztéséről helyi és országos szintű tervek. Kerékpáros „forradalom” zajlott el az elmúlt években, s egyre bővül a hálózat, mondták el a résztvevők.

Zsohár Melinda

Benyó Balázs több fejlesztésről is beszélt

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A csípős idő ellenére számos pince kinyitott az Újhegyen, s országúton is érkeztek kerékpárral a fővárosból és környékéről, mondta el Benyó Balázs, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség elnöke. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos összefoglalta a Pannónia Szíve Program során végrehajtott fejlesztéseket a kerékpáros turizmussal összhangban, illetve az Etyeken lezajlott hatalmas minőségi változásokat a kormányzati támogatás révén. „Jó szelekkel haladunk tovább, Etyek Budapest szőlőskertje, a turizmus és az elmúlt beruházásoknak köszönhetően a kerékpáros turizmus igen népszerű”, mondta. A helyi lakosság bevonása fontos elem, tette hozzá, a helyi értékek is hangsúlyt kapnak. 

Zólyomi Tamás etyeki polgármester kiemelte: csak az elmúlt rövid időszakban négy helyi múzeummal lettek gazdagabbak a községben. Megnyílt a sváb néprajzi gyűjtemény, a botpusztai cserepes múzeum, a Csákvári Nagy Lajos-Csókos Varga Györgyi művészházaspár hagyatékából az Etyeki művészeti műhely és a felújított gazdaházban a mérlegmúzeum. A szőlőre és borra épülő turizmus nagy népszerűségnek örvend, s egy héten belül eredményt hirdetnek a bringapark építésére beadott pályázatukon. „Betelt” a Velencei-tó, a Balaton és a Tisza-tó kerékpáros turizmusának szolgáltatása, mindenütt kerekesek láthatók, további fejlesztések következnek országszerte, hangzott el az újhegyi tájékoztatón. Etyeken is számos kerékpárbarát szolgáltatás várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában