Frissen Fejérből

2021.12.17. 15:30

31 millió forintból újulnak meg utak és járdák Lepsényben

Újabb lepsényi útfelújításról, valamint járdaépítésről értesültünk a nagyközség polgármesterétől. A forrás összességben mintegy 25 millió forintot tesz ki.

V. Varga József

Megújult a járda a Nádasdy utca szakaszán

Forrás: Sütő Krisztina

A Belügyminisztérium – a belterületi utak felújítása jogcímen – 19,95 millió forint támogatásban részesítette az önkormányzatot, amelyhez a grémium 6,65 millió forint önerőt tett hozzá. A projekt során felújították a Temető utcát a Petőfi és a Dózsa utcai útcsatlakozásokkal egyetemben a Posta utcai csomópontig. 

 

– Ezzel a fejlesztéssel egy nagy forgalmú, leromlott állapotú útszakaszt sikerült felújítanunk – emelte ki Salamon Béla polgármester. – Az útfelújítás mellett bővítettük a katolikus temető bejáratait, és stabilizáltuk a temető parkolóját. Kibővítettük az útcsatlakozásokat, és pótoltuk a közlekedést szabályozó táblákat, eszközöket. 

 

– Használjuk az előírásoknak megfelelően, és vigyázzunk rá, hiszen közös vagyonunk megóvása közös feladatunk! – tette hozzá a faluvezető.

 

Járdaépítésre a Magyar Falu programban nyert 4,99 millió forint támogatást az önkormányzat. Az egyik járdaszakasz a Nádasdy utca Pásztor és Posta utca közötti részén már elkészült, a másik szakasz felújítására a Jókai utca Petőfi és Dózsa utca közötti részén pedig a tavasszal kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában