Frissen Fejérből

2021.12.07. 07:21

30 éves lett a SZETA

A SZETA – Szegényeket Támogató Alapítvány – megalapításának harmincadik évfordulóját ünnepelte hétfőn, melynek okán egy szabadtéri kiállításon mutatták be a mögöttük álló harminc év legfőbb mérföldköveit.

Déri Brenda

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kiállítás megnyitójára tegnap délután 17 órakor került sor a Fehérvári Civil Központ előtti téren. Az alapítvány kurátora, Zugor Zsuzsanna köszöntőbeszédében elmondta, hogy a SZETA nem csak egy alapítvány, nem csak egy civil szervezet és nem csak egy közösség. Sokkal inkább az összefogás és a szeretet szimbóluma. 

– Ez alatt a harminc év alatt nagyon sok minden történt, megváltozott a világ, a társadalom és a szegénység fogalma. Ma már a mélyszegénység mellett az újszegénységről is beszélhetünk. Ezzel a szabadtéri tablókiállítással szeretnénk bemutatni, hogy mi is van mögöttünk. Ehhez felkértünk számos olyan személyt, akik partnereink voltak alapítványunk munkásságában, hogy fogalmazzanak meg olyan gondolatokat, amelyeket jó viszontlátni a kiállítás képein – mondja a kurátor asszony. A tablósoron végigtekintve valóban ismerős nevekre bukkanhattunk, mivel olyan személyek szólaltak meg, mint Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője, Vargha Tamás országgyűlési képviselő vagy Nagy Györgyné, az alapítvány volt elnöke. A megnyitó második beszéde Deák Lajosné önkormányzati képviselőt illette, aki csak biztatni tudott mindenkit a segítésre. – Aki teheti, az segítse ezeket az embereket, akiknek sokszor az a legnehezebb, hogy egyáltalán kérjék mások segítségét. A nyitó gondolatokat követően pedig a képek megtekintésére invitálták a jelenlévőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában