Frissen Fejérből

2021.11.22. 07:20

Wekerle-hársfasort ültettek Móron

A városvédők kezdeményezésére hatvanhat facsemete elültetésével folytatódott szombaton a Wekerle-hársfasor kialakítása a városban.

V. Varga József

Törő Gábor és Buza Ernő, a Wekerle Sándor életművét gondozó alapítvány kuratóriumi elnöke is fát ültetett

Forrás: képviselői oldal

Fotó: képviselői oldal

– Az ötlet Korompai Péter keramikustól, lelkes városvédő társunktól való, miszerint a településre bevezető út mentén, mindkét oldalon ültessünk hársfákat – fogott a történetbe Hunorfi István, a Móri Városvédő és Szépítő Egyesületet képviselő városvédő. – Tavaly már megkezdtük a telepítést, akkor 70 fát ültettünk el, és immár a mai munkánkkal együtt összesen 136 hársfát számlál a Wekerle Sándor egykori miniszterelnökünk tiszteletére kialakított fasor.

 

 

„Az egyesületi eszme az emberek között a legnagyobb és egyben legszelídebb erő és hatalom” – idézte gróf Széchenyi István gondolatát beszélgetőpartnerem. Sok mindent pénz és paripa nélkül valósítottak meg, de mindig lelkesíteni tudtak másokat, akik csatlakoztak a kezdeményezéseikhez, így elérve nagyobb dolgokat.

 

 

Törő Gábor és Buza Ernő, a Wekerle Sándor életművét gondozó alapítvány kuratóriumi elnöke is fát ültetett. Fotó: képviselői oldal

A faültetés kapcsán arra kérték a polgárokat, vállalkozókat, intézményeket, hogy fogadjanak örökbe egy-egy fát. Felhívásukra számos adományozó jelentkezett, s örömmel jelenthetik, hogy valamennyi hársfa örökbefogadóra lelt, még Székesfehérvárról, sőt Szegedről is érkezett pénzadomány az egyesület számlájára.

A szombati faültetésből Törő Gábor, a térség ország­gyűlési képviselője is kivette a részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában