Frissen Fejérből

2021.11.12. 07:10

Internet- és okostelefonhasználati foglalkozást indítanak az időseknek Fehérváron

Időskori Informatikai Akadálymentesítő címmel nyugdíjasoknak indított foglalkozásokat a Vízivárosi LISZI. A két alkalomból álló képzéseken a legyakoribb, mindennapos számítógép-, illetve okostelefonhasználattal kapcsolatban kaphatnak az érdeklődők praktikus tanácsokat.

Borsányi Bea

Az előadásokat Németh Gábor tartja

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A program nem pályázati pénzből, hanem a Vízivárosi Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda keretein belül a terület önkormányzati képviselője, Horváth Miklósné kezdeményezésére valósult meg. – A pandémiás helyzet főként a nyugdíjasokat szorította a négy fal közé, akik számára a világháló mint az ügyintézés és a kapcsolattartás mindennapossá vált módja nem mindig érthető, és sokszor alapvető használata is gondot okoz. Pedig az internet egyfajta szabadságot is biztosít az embernek – mondta a képviselő.

Az előadásokat Németh Gábor tartja
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az első foglalkozáson leggyakrabban a jelszavakkal kapcsolatos kérdések hangzottak el a résztvevők részéről, de kérdésként merült fel az interneten történő vásárlás esetén a banki átutalással történő fizetés is.

Érdeklődőkből már az első alkalommal sem volt hiány, de aki erről a tanfolyamról lemaradt, ne csüggedjen, továbbiakat is indítanak. Érdeklődni a LISZI honlapján, vagy a Budai úti irodán lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában