december 1.

2021.11.13. 13:00

Tárlatvezetéssel, kötettel készülnek Vörösmarty születésnapjára Kápolnásnyéken

A kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékház a téli időszakban is nyitva van és eseményekkel várja a látogatókat: a nemrégiben átadott emlékházban például hamarosan kapható lesz Lukács László és Bányai Balázs közös kötete, amely A Vörösmarty Emlékház története címet kapta.

FMH

A Velencei-tavi Könyvtár sorozat negyedik darabjaként jelenik meg a kötet, melyben a szerzők Vörösmarty Mihály egykori lakhelyének történetét, az író kápolnásnyéki kötődését tárják fel, és részletes történeti kitekintést kapunk a későbbi tulajdonos Kresz család életéről is. Stílusosan Vörösmarty Mihály születésnapján, december 1-én , 17 órakor mutatják be a kötetet a Halász-kastélyban. Addig is rendhagyó esemény alkalmával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Szózat költőjének életével: november 21-én, vasárnap 17 órától lámpafényes tárlatvezetés lesz a Vörösmarty Emlékházban. Az emlékházi „túra” kronologikus sorrendben mutatja be Vörösmarty életét gyermekkorától haláláig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában