Felújítás

2021.11.25. 17:00

Sima utakon gurulhatnak a mezőkomáromiak

Beszerzés alatt a Magyar falu programban (MFP) nyert falugondnoki busz, pótkocsi és önjáró árokásó gép. Persze nemcsak ezek miatt újult meg a Jókai, a Középhegy és a Petőfi utca.

Majer Tamás

Apró simítások vannak már csak hátra a teljes befejezésig a Jókai utcában is

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kommunális eszközök beszerzésére 6,5 millió forint nyert el egy MFP-pályázaton a mezőkomáromi önkormányzat. Kisebb részét, 2,7 milliót egy új pótkocsi, nagyobb részét, 3,8 milliót pedig egy önjáró árokásó gépre fordítják. Várják, hogy minden papírmunka „beérjen”, rövidesen megérkeznek a gépek.

A magyar falvakat segíteni életre hívott MFP-rendszer tanya- és falugondnoki buszok beszerzésére kiírt pályázatán 14,6 millió forint értékű támogatás jut a falunak. Egy kilencszemélyes Ford kisbusz érkezik. A pályázati sikerekről lapunknak nyilatkozó polgármester, Köő Péter elmondta, az utóbbi időben egyre inkább prosperál mezőkomáromi kispályás labdarúgás. A játékosok mérkőzésekre való utaztatását nagymértékben megkönnyíti majd a kisbusz. Persze nemcsak az „övék” lesz, mások mellett a helyi nyugdíjas klub tagjainak szállítását is az új busszal oldják majd meg.

A bevezetőben említett útfelújítás két lábon áll. Az MFP vonatkozó pályázatán 40 millió forintot, a Belügyminisztérium idevágó pályázatán pedig 20 milliót nyert el a község, ehhez még hozzátettek 2,5 milliót. Az összeget, 62,5 millió forintot, a Jókai Mór, a Középhegy utca és a Petőfi Sándor utca felújítására nyerték el, illetve fordították. Apró simítások vannak csupán hátra a teljes befejezésig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában