Frissen Fejérből

2021.11.18. 14:00

Lesz úrhidai lehajtó?

A legutóbbi maroshegyi lakossági fórumon több olyan bejelentés is elhangzott, amely az egész megyeszékhely útfejlesztéseinek állásával, pontosabban azok haladásával volt kapcso­latos.

Házi Péter

Ha minden igaz, ezen a környéken épül majd meg az Úrhidai úthoz kapcsolódó le- és felhajtó

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nagy Zsolt, a polgármesteri hivatal közlekedési irodájának vezetője és Polányi Péter közlekedésmérnök többek között arról is beszélt, hogy a 81-es főút a négysávosításával Sárkeresztes felől meghosszabbítva a nyugati elkerülő útba érkezik majd, és az Úrhidai út a remények szerint külön szintű csomópontot kap.

Ez utóbbi szorosan összefügg az M7-es autópálya tervezett, Szabadbattyán irányába eső, negyedik lehajtójával, hiszen ebben a csomópontban éri majd el az M7-es autópályát a kétszer két sávos út. A szakemberek és a polgármester információi szerint a tanulmánytervek már elkészültek, és jelenleg közbeszerzés alatt van a kiviteli tervek készítése.

Ha minden igaz, ezen a környéken épül majd meg az Úrhidai úthoz kapcsolódó le- és felhajtó
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András pol­gármester lapunk érdeklődésére a fórumon általa is elmondottakat azzal egészítette ki, hogy – amennyiben jól tudja – 2027-ig valósulna meg az M81-es út. Ám a polgármester reményei szerint talán egy kicsit előbb kezdődhet a kivitelezés, és az M7-es felől indul majd az építkezés. Nagyon bízik benne, hogy a munka akár már 2024–2025-ben elindulhat, megígérni azonban ezt nem meri.

Szintén fontos hír, hogy az elkerülő és a Bakony utca összekötésére hamarosan elkészülnek a tervek. Azt azonban most még nem tudni, milyen programba kerülhet majd bele maga az építkezés, de Fehérvár polgármestere – mint hangsúlyozta – azon dolgozik, hogy külön állami forrást kapjon a város a mintegy hárommilliárdos útépítéshez. Ha elkészül az engedélyes terv, feltételes közbeszerzésre kiírja a város a kivitelezést, és annak eredményével tudnak majd „a kormány elé állni forrásért”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában