nyilvánosan reagált az üzemeltető

2021.11.17. 11:30

Velencei „homokozós” adok-kapok

Az internetes közösségi „harctéren” küzd egymással továbbra is a velencei önkormányzat és a korzó üzemeltetője.

FMH

Velence Korzó, a város homokos szabadstrandján újra fellángolt a vita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt mi is megírtuk, az önkormányzat két kifogást is emelt az elmúlt időszakban a szabadstrand üzemeltetőjével szemben: egyrészt a „parkoló elzárására” tett kísérletét kifogásolta, másrészt pedig a tópart medrének feltöltése volt a probléma forrása. Ez utóbbi azért, írta közösségi oldalán az önkormányzat, mert szerinte ez az üzemeltető feladata lett volna. Ezekre reagált a Velence Korzó üzemeltetője – szintén a saját oldalán. Többek között azt írták, hogy szerintük ez „erős csúsztatás”, és „valótlan információkat tartalmaz”. Rámutattak az üzemeltetői szerződésre, mely szerint „a befolyt bérleti díj egy részéből segíti, biztosítja a zavartalan üzemeltetést” az önkormányzat. Továbbá hangsúlyozzák: „a korzó strandjának északkeleti sarkán hosszú évek óta meglévő, természetes tavaknál előforduló altalaji vízmozgás következtében keletkezett gödrösödés megszüntetése nem üzemeltetői és karbantartási feladat!

Az üzemeltetőnek nincs lehetősége a mederben munkát végezni, miután a tulajdonos a magyar állam, kezelője az Országos Vízügyi Főigazgatóság megbízásából a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság!” Az önkormányzat nem egyeztetett velük – tették hozzá, ami „újabb egyértelmű bizonyítéka az együttműködési szándék hiányának”.

Velence Korzó, a város homokos szabadstrandján újra fellángolt a vita
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nem sokkal korábban nyílt levelet tettek közzé Gerhard Ákosnak, Velence polgármesterének címezve, aki szerintük „kezdettől fogva a Facebookon való hangulatkeltést, enyhe vagy éppen durvább csúsztatásokkal teli kommunikációt választott” velük szemben. Ennek ellenére próbálják helyre tenni a szerintük kivilágló csúsztatásokat, például ami a parkoló fizetőssé tételére vonatkozik: „Velence képviselő-testülete már az előző ciklusban kidolgoztatott és elfogadott egy parkolási koncepciót, s több helyen a városban fizetőssé tett parkolókat, parkolásra alkalmas területeket. Ön is tudja, amit mi: ez volt a szándék az ominózus korzóparkolóval is!” Sérelmezik továbbá, hogy a korzó helyett a szintén nemrégiben önkormányzati üzemeltetésbe visszavett Északi strandra viszik az eseményeiket. Ahogy azt is: vendéglátósaikat ellenük hangolja, felszólítva őket, hogy ne fizessenek a korzónak. „Mindeközben jogi úton támad minket, mondvacsinált indokokkal szeretne szerződést bontani velünk. Miután az első ilyen kezdeményezését a Győri Ítélőtábla nekünk kedvező végzésével egyelőre megakadályozta, az illetékes hatóságokat is félretájékoztatva kért birtokvédelmet oda, ahol nincs birtokban.” A korzó üzemeltetője kéri, ne kezelje őket „kisdiákként” a polgármester, „akiket a »tanító bácsi« majd jól megleckéztet”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában