Tájékoztató füzet

2021.11.27. 17:00

Fogyasztók és érdekek - Új kiadványt mutattak be Fehérváron

Sajtótájékoztatót tartott pénteken az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért, melynek apropója egy új kiadvány volt.

Déri Brenda

A Tájékoztató a fogyasztóvédelmi szabályokról című kiadványában ismertetik a legújabb jogszabályi változásokat, melyek immáron a mögöttünk álló pandémiás időszakhoz is igazodnak. 

Első körben a terület országgyűlési képviselője, Vargha Tamás szólt néhány szót. Elmondta, a tájékoztató füzet célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyenek azok a lehetőségek, jogok, amelyekkel a fogyasztók élhetnek. Majd a Kodolányi János Egyetem Fejlesztő Szociológiai Tanszékének tanszékvezetője, Domokos Tamás hozzátette, a fogyasztóvédelem, a fogyasztói jog tipikusan az a kérdéskör, ahol ha megvan a tudatosságunk, fel tudunk készülni a váratlan hatásokra, ugyanis a változó világunkhoz kell igazítanunk a fogyasztóvédelmet. Jelen esetben ez a digitalizációt és az online térben való cselekvést érinti, amely az elmúlt időszakban még inkább előtérbe került. Végül az alapítvány kurátora, Németh László zárta gondolataival az eseményt. 

– Negyven éve foglalkozom már a civil szervezet vezetőjeként a fogyasztóvédelemmel. Az utolsó másfél év, ami bennünket ért, jómagamat is meglepte. Szinte soha nem érkezett ennyi panasz és reklamáció, mint ebben az időszakban. Ezért is volt indokolt összeállítani egy új fogyasztóvédelmi füzetet, melyben mindezeket figyelembe vettük – mondta a kurátor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában