Frissen Fejérből

2021.11.12. 20:00

Faragó József kapta a Pro Caritate Albae Regiae-díjat

Januártól hűségjutalmat kaphatnak, és további anyagi elismerésben részesülhetnek a fehérvári szociális intézmények dolgozói – jelentette be a szociális munka napja apropóján tartott ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester.

Héjj Vivien

Faragó József a polgármestertől vette át a Pro Caritate Albae Regiae-díjat

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szociális munka napján a rászorulókkal, az elesettekkel, az ápolást igénylőkkel foglalkozó szakemberek munkájára hívják fel a figyelmet. A Hie­mer-házban rendezett ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, az ágazat dolgozói mindennapos munkavégzésükkel a város segítségre szoruló időseit, családjait, gyerekeit, közösségeit szolgálják. Kiemelte, a székesfehérvári intézményrendszer professzio­nális, szakmailag magasan kvalifikált, elhivatott emberek dolgoznak itt.

A polgármester bejelentette, jövő évtől további, százezreket jelentő anyagi elismerésekben részesülhetnek a fehérvári intézmények dolgozói.

– A négy érintett önkormányzati intézmény vezetője egy beszélgetés során azt vezette elő, hogy jó lenne bevezetni egy-két olyan új juttatást, mellyel kifejezetten a szak­maiságot, az elkötelezettséget és a hűséget lehet megköszönni, díjazni azoknak, akik régóta dolgoznak a város szociális rendszerének működtetésében – fogalmazott Cser-Palkovics.

A decemberi közgyűlésen testület elé kerül a jutalmazásról szóló előterjesztés, amely kétféle anyagi juttatást vezet be 2022. január 1-jétől – amennyiben a közgyűlés ezt elfogadja.

– Az egyik egy hűségjutalom, a másik pedig havi szintű jutalmazási lehetőséget ad az intézményvezetők kezébe, akik külön díjazhatják a kimagasló munkát végző dolgozókat – tette hozzá a polgármester.

Faragó József a polgármestertől vette át a Pro Caritate Albae Regiae-díjat
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ez alapján az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban, a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézményben, valamint a Kríziskezelő Központban hűségjutalomban részesülhetnek azon munkatársak, akik 10, 15, 20, 25, 30, 35 év munkaviszonnyal, közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkeznek. Azok a munka­vállalók, akik a bevezetés első évében nem jubilálnak, de 10 évet meghaladó munkaviszonnyal rendelkeznek, az utolsó jubileumi évüknek megfelelő összeget kapják. A hűségjutalom 2022-ben a négy intézményben összesen 116 munkavállalót érint; az összeg egyénenként bruttó 100 és 350 ezer forint között mozog.

Az intézményvezetők döntése alapján külön jutalmazzák a közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező, kimagasló munkát végző dolgozókat. Ez összesen 7 munkavállalót érint, ők középfokú végzettség esetén havi bruttó 10 ezer, felsőfokú végzettség esetén havi bruttó 20 ezer forint pluszjuttatást kapnak. Az elismerésben részesülők száma minden évben 7 fővel emelkedik, a szükséges anyagi fedezetet az önkormányzat biztosítja.

A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen adták át a Pro Caritate Albae Regiae-díjat, melyet idén Faragó József, a Kríziskezelő Központ Utcai Szociális Szolgálatának munkatársa kapta meg a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítése és életminőségük javítása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként.

A díjazott méltatásában elhangzott, Faragó József 2011 novembere óta végzi munkáját a székesfehérvári hajléktalanokkal. Emberséges hozzáállása, szakmai felkészültsége mellett mindig lelkiismeretesen és nagy felelősséggel bánik a rászoruló otthontalanokkal. Precizitása, megbízhatósága megnyilvánul felelősségteljes elhivatottságában, és hozzájárul a központ sikeres működéséhez, fejlődéséhez. A hajléktalanok gondozása megterhelő fel­adat, mindezek ellenére kellő empátiával, hivatástudattal felvértezett szakember, igazi csapatjátékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában