Pályázati pénzből

2021.11.26. 14:30

Átadták Tác új minibölcsődéjét

A feljegyzések szerint 1691-ben épült az első iskola a faluban. Az óvoda mintegy 120 esztendős. A sorban a legfiatalabb pedig a település csütörtökön átadott új minibölcsődéje.

V. Varga József

A nemzeti színű szalagot Varga Gábor, Várhegyi Éva, a Százszorszép Óvoda és Minibölcsőde vezetője és Horváth Tamás polgármester vágta át

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat 72 millió forint pályázati támogatást nyert minibölcsőde létesítésére. A két csoportszobás, korszerű, akadálymentesített gyermekintézményben 14 bölcsődei férőhely, valamint négy új munkahely létesült. 

– Azok a fiatalok, akik nálunk szeretnének letelepedni, először körülnéznek, komfortos, rendezett-e a falu, majd betérve a községházára, megkérdezik: milyen az iskola, hogy nézi ki az óvoda, van-e bölcsőde? Az igények, a szempontok jogosak – mondta köszöntőjében Horváth Tamás polgármester. 

A faluvezető beszámolt arról, hogy 2018-ban adták át Tácon az új egészségházat, 2019-ben megújult az óvoda (és időközben tornaszoba is készült), tavaly kerékpárutat avattak, most pedig a minibölcsődét avatják. A napokban kapták az értesítést, hogy a Felső-árok csapadékvíz-elvezetésére 100 millió forintot nyertek. 

Mindig örömmel konstatálják, hogy fejlődnek, gyarapodnak. Az újabb időszakban is több vasat tartanak a tűzben: fejleszteni szeretnék az iskolát, iparterületet álmodtak, bővíteni kell a szennyvíztelepet, és a művelődési házhoz is hozzá kell nyúlni, nagyon ráférne már. 

– Jó olyan településre jönni, ahol mindig van fogadókészség, és mellette mindig van tettrekészség! – hangsúlyozta Varga Gábor országgyűlési képviselő. – Tác fejlődésének íve magáért beszél: ahol jól és pontosan terveznek, minden kicsit könnyebben és gyorsabban megy. Ha a vidéket járjuk, elégedettek lehetünk, de megelégedettek semmiképpen. Számos feladat vár még ránk. 

Áldást mondott az épületre és az emberekre Borsos Teréz református lelkipásztor, majd Mayer László katolikus helyettes esperes, plébános felszentelte a bölcsődét. A nemzeti színű szalagot Varga Gábor, Horváth Tamás és Várhegyi Éva, a Százszorszép Óvoda és Minibölcsőde vezetője vágta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában