Frissen Fejérből

2021.11.10. 16:00

70 millió forintból újul meg az Ady utca Iváncsán

Az Ady Endre utcát érintő munkálatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül valósulhatnak meg, a tervek szerint már év végén vagy legkésőbb év elején indulhat is a megvalósítás.

Déri Brenda

Az Ady Endre utca végén található körforgalomban gyakran feltelítődik a víz, a beruházás, a vízelvezetés szakszerű megoldása ebben is segít

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A helyiek és az arra ismerősek tudhatják, hogy mennyi nehézséget okozott a nem megfelelő vízelvezetésen túl az utca jelenlegi félig aszfaltozott, félig aszfaltozatlan, egyenlőtlen állapota. Az utca végén található körforgalomféle forduló hajlamos arra, hogy a leginkább megteljen vízzel. Ez még csak rosszabb akkor, amikor hideg, nyirkos, esős vagy netán havas az út felszíne. Nemcsak a járművek közlekedését nehezíti meg, hanem a gyalogosokét és a kerékpárosokét is. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan ez már a múlté lesz.

– A most megítélt forrás régi lakossági igényeket elégíthet ki. Az utcában élők korábban már többször aláírást gyűjtöttek, és a helyi képviselő-testülethez fordultak a csapadékvíz elvezetése miatt, ami nagy gondot okozott az esősebb napokon. Szó szerint állt az utcában a felgyülemlett víz – kezdte Iváncsa polgármestere, Molnár Tibor. Az önkormányzat ez idáig nem tudta orvosolni a problémát, mert nem rendelkezett elegendő önerővel, így nagy öröm, hogy a sikeres pályázatnak köszönhetően hamarosan megoldódni látszik a vízelvezetés problémája. Ezen felül új útburkolatot és járdát kap az utca.

Az Ady Endre utca végén található körforgalomban gyakran feltelítődik a víz, a beruházás, a vízelvezetés szakszerű megoldása ebben is segít
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A közbeszerzés és a kivitelező kiválasztása már megtörtént, amint aláírásra kerül a támogatási szerződés, kezdődhetnek is a munkálatok – folytatta Molnár Tibor, aki hivatalos közösségi oldalán is háláját fejezte ki a kormánynak és Molnár Krisztiánnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének.

Ami a közeljövőt illeti, számos pályázata fut jelenleg is Iváncsa önkormányzatának. Első körben még idén, a tél előtt a belterületi utak kátyúzását szeretnék véghez vinni. Majd a település Jókai utcája végén értékesített önkormányzati telkeknél utak kerülnek kialakításra a Magyar falu program segítségével. További két utcában pedig másfél kilométer hosszúságú járdaépítés van tervben, illetve a postánál és a központban szeretnék bővíteni a parkolóhelyek számát. Amennyiben minden az elképzelések szerint halad, akkor jövő év májusáig elkészülnek a fent említettekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában