Frissen Fejérből

2021.10.19. 14:00

Megünnepelték a Vörösmarty Mihály Általános Iskola megújult tornatermét

– Talán itt ül közöttetek egy következő bajnokjelölt, akinek néhány év múlva egy világ­bajnokságon, egy Európa-­bajnokságon vagy akár az olimpián szurkolhatunk!

Majer Tamás

Az intézmény egykori diákja, a nyári olimpián bronzot nyert székesfehérvári öttusázó, Kovács Sarolta (hátul, feketében) is jelen volt a rendezvényen. Az ünnep után élménybeszámolóval kedveskedett az élsportoló a diákságnak

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatója, Makainé Vida Bernadett ezzel a gondolattal fejezte be mondandóját azon a hétfői eseményen, amelyen az iskola megújult tornatermét ünnepelték meg a ligetsori suliban. Az intézmény egykori diákja, a nyári olimpián bronzot nyert fehérvári öttusázó, Kovács Sarolta is jelen volt a rendezvényen. Az ünnep után élménybeszámolóval kedveskedett a diákságnak.

Többek között táncbemutatóval avatták fel hivatalosan az iskolai diákjai a megújult tornatermet
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A város polgármestere, Cser-Palkovics András az iskola történelméről beszélt. A Vörösmarty akkoriban épült – 1979. szeptember 1-jén csöngettek be itt először –, amikor a város lakossága szinte megduplázódott.

A felújítás részeként a tornaterem fém nyílászáróit műanyag nyílászárókra cserélték a kivitelezők, s megoldották a vízszigetelési problémákat. A könnyebb szellőztetés érdekében motoros vezérlésű ablaknyitókat szereltek be.

A meglévő sportpadló felszedése után az alatta lévő alj­zatréteget eltávolították, majd az aljzatkiegyenlítést követően 6 milliméteres sportburkolatot helyeztek le. A sportpadló több sportágnak is alkalmas vonalazást kapott: ezek közül a röplabda és a kosárlabda vonalazása szabványos.

A munkaterületet tavaly szeptemberben kapta meg a kivitelező. A műszaki átadás-átvétel 2020. november 9-én megvolt, vagyis már jó ideje használják is a felújított termet.

A beruházást az Emberi Erőforrások Minisztériuma 15 millió, Fehérvár önkormányzata közel 7 millió forinttal támogatta. Ebben a teremben edzenek a város ifjú öttusázói is; az Alba Öttusa SE szervezésében. A sportszervezet, illetve a Magyar Öttusa Szövetség közreműködése is segítette az állami forrás ideirányítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában