23 és fél millió forint

2021.10.05. 13:54

Világosabb és több a parkoló – Régi álom valósult meg a Forgó és a Cserkész utca kereszteződésében

A fű helyett most már aszfaltozott parkolóban tehetik le autóikat a Forgó és a Cserkész utca kereszteződésében lakók.

S. Töttő Rita

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Régi álom valósult meg azzal, hogy tíz parkolóhely készült el a Forgó és a Cserkész utca kereszteződésében Székesfehérváron. Ezeket mutatta meg Földi Zoltán, a terület önkormányzati képviselője kedden. – A parkolóhelyeket leginkább az indokolta, hogy egyszerűen nem fértek el a lakók, ezért kénytelen-kelletlen a zöld felületre tették le az autóikat korábban. Ezzel együtt gyalogátkelőhelyet is kialakítottunk, ami különösen fontos, mert nagy gyalogos közlekedést bonyolít le, s emellett nem messze innen két iskola is van. Így pedig közel 6-700 gyerek jár a környéken rendszeresen.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

- A beruházás 23 és fél millió forintba került, melyben közvilágítás javítás is szerepelt. A munkálatokat a nyár második felében történtek meg, de a műszaki átadásra is hamarosan sor kerül – tette hozzá Bakró-Nagy Tamás műszaki szakember. A csomópont fejlesztésének azonban lesz még folytatása – tette hozzá Földi Zoltán: – Október közepén indulhat el és decemberben a Kertalja utca páros oldalának járdafelújítása, amely egészen a 16-os számig, az iskola zebrájáig jelenti majd a burkolat megújulását. A középső szakaszt pedig jövő tavasszal szeretnénk rendbe tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában