Frissen Fejérből

2021.10.12. 15:30

Vérbe fojtott szabadság – Vándorkiállítás indul az Őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója alkalmából

A Civil Összefogás Fórum Vérbe fojtott szabadság címmel indítja útjára vándorkiállítását az Őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója alkalmából, hogy együtt emlékezzünk a közelmúlt e sötét és véres időszakára.

feol.hu

Fotó: Az esemény közösségi oldala

Helyszín: Dunaújváros Szórád Márton út, az Egyetem park és az Eco Family Áruház között húzódó parkoló.

Időpont: Október 13. 15:00-20:00 között látogatható, moderátor Boros Imre közgazdász, aki 17:00-18:00 között beszélget a látogatókkal.

2006. szeptember 17-én a rendszerváltás óta nem látott méretű tüntetéssorozat vette kezdetét, miután kiszivárgott Gyurcsány Ferenc az MSZP zárt, balatonőszödi frakcióülésén elmondott beszéde: az Őszödi beszéd. A még aznap kirobbant tüntetés-sorozatra a rendőrség diktatúrákat idéző módon reagált: a megfélemlítő akcióknak több mint 200 súlyos civil sérültje volt.

Elsőként Budapesten tekinthették meg a látogatók a korabeli dokumentumok, felvételek alapján összeállított tárlatot, mely a 2006-os tüntetések kezdetének 15. évfordulója alkalmából állít emléket a közelmúlt e sötét és véres időszakának. Az ingyenesen látogatható kiállítás ezután elindult országjáró útjára, október 13-án pedig Dunaújvárosba érkezik – olvasható az esemény közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában