Frissen Fejérből

2021.10.01. 14:58

Újabb fordulathoz érkezett a dunaújvárosi melegvíz- és távhőszolgáltatás botránya

FMH

Minden átalakítás hatással van a többi lakásra

Forrás: Pixabay

A DVCSH ügyvezetői igazgatója immáron felhívásban, azaz nyílt levélben szólította fel a város vezetését és a DVG Zrt. vezérigazgatóját azért, mert komoly veszélyt lát a szolgáltatás ellátásában.

A felhívást teljes tartalomban közöljük, azért, hogy a dunaújvárosi lakosok az információhoz hozzájuthassanak, és bízunk benne, hogy a szolgáltatásban érintettek, valamint a város vezetése reagál. Információink szerint a DVCSH hamarosan videóközleményben is jelentkezni fog.

A felhívás teljes szövege:

„A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, mint Dunaújváros területén működő és az ellátásért valósan felelősséget érző és vállaló szolgáltató az alábbiak igazolására hívjuk fel a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt., valamint Pintér Tamás Polgármestert.

Az ismeretes, hogy 2021. szeptember 15. napján verőemberekkel elfoglalták a Béke téri és az Építők úti távhőtermelő létesítményeket. Az előző napokban már nyomatékosan felhívtuk figyelmüket, hogy a Verebély úti erőmű egyedül nem képes a szolgáltatás biztosítására, termelést haladéktalanul kezdjék meg!

2021. október 1. van, megkezdődött az új gázév. Ellátási zavarok merültek fel a város egyes pontjain, de a létesítményekben a hőtermelést még mindig nem kezdték meg.

Felszólítjuk a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt-t és Pintér Tamást, mint ellátásért felelős önkormányzat képviselőjét és a folyamat irányítóját, hogy a távhőtermelést lehetővé tevő földgáz, távhő, víz, villamosenergia beszerzési szerződéseket – törvény előírásainak megfelelően – a DVG Zrt. honlapjára még a mai napon helyezzék el.

Még a mai napon tegyék közzé:

  • Az Építők úti kiserőmű és Béke téri csúcskazánház földgázellátását megalapozó teljes ellátás alapú hatályos földgázkereskedelmi szerződést, mely biztosítja a földgázszállításához szükséges rendszerhasználatot is.
  • Az Építők úti kiserőmű és Béke téri csúcskazánház villamosenergia ellátását és a hálózat használatát biztosító hatályos villamosenergia szerződéseket.
  • Amennyiben léteznek a bemutatásra kért szerződések, akkor elvárható azok pénzügyi fedezettségének igazolása is, figyelemmel arra, hogy a távhőtermelő létesítmények elmúlt évi földgáz és villamosenergia fogyasztási adatai és a jelen energiahordozó árak alapján azok előttünk álló gázéves költsége meghaladhatja bruttó értékben a 7 milliárd 400 millió Ft-ot.

    A megjelölt szerződések olyan feltételei a távhőtermelésnek (és szolgáltatásnak), mint a rántottának a tojás. Ezek nélkül nincs!

    Kérjük, hogy a fenti adatok megadását nyilvános közérdekű adatkérésnek is tekintsék a fogyasztók elvárható tájékoztatásán túl!

    Dunaújváros, 2021. október 1.

    Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.”

    A dunaújvárosi önkormányzat videóban reagált a DVCSH levelére:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában