Frissen Fejérből

2021.10.06. 07:20

Tökfaragás és rockkoncert Válon

A településen lévő játszótér felújításáról és a mérhetetlen szülői összefogásról már számos cikkünkben beszámoltunk. Most azonban úgy tűnik, egy újabb mérföldkőhöz érkezett a projekt.

Déri Brenda

Folyamatos a gyűjtés a játszótérért

Fotó: Nagy Norbert (Fejér Megyei Hírlap-archív)

A szülők nemrég ülést tartottak, hogy döntsenek az eddig befolyt összegről – ez legutóbb közel 7 millió forint volt – végül úgy határoztak, hogy szavazásra bocsájtják a beszélgetés során keletkezett ötleteket.

Így arról dönthettek a családok, hogy egy nagyobb és komplexebb várat szeretnének vagy több, kisebb elemekből álló játszóteret. Míg előbbihez legalább még további, minimum két éves lelkes gyűjtés szükséges, addig az utóbbit már most meg tudnák vásárolni és beépíteni.

Folyamatos a gyűjtés a játszótérért
Fotó: Nagy Norbert (Fejér Megyei Hírlap-archív)

Ennek ellenére a gyűjtés továbbra is gőzerővel tart és újabb kezdeményezés ütötte fel a fejét. Sőt, egyből kettő. Most szombat este fél nyolckor ugyanis Rocktóber fantázianévre hallgató rockkoncert lesz a Időutazó Rock Band zenekar jóvoltából. A banda jótékonysági koncertjének felvetése szintén egy váli édesapának köszönhető, Bartus Zsigmondnak, aki maga is nagy műfajkedvelő. Az eseményen rockzenei feldolgozásokat hallhatunk hazai zenekaroktól és előadóktól. A belépőkből befolyt összeg száz százalékát a játszótérnek ajánlják fel.

Október lévén Tök jó néven a községben található Vajda János Általános Iskola is kiveszi a részét a segítésből – ahonnan egyébként pár száz méterre található a játszótér – azáltal, hogy október 16-án 14 órától az intézmény udvara biztosít helyszínt a tökös mulatság megrendezésére, ahol lesz rajzkiállítás, tökfaragás, éneklés, a Mányi mazsorett gyerekcsoport fellépése, illetve a szülők a gyermekekkel karöltve készítenek kézműves alkotásokat, melyeket utána szintén ott egy vásár formájában értékesíthetnek. Az esemény számos díszítőelemmel büszkélkedhet, köztük egy 42 kilogrammos, hatalmas dísztökkel is, Keszler László, a tökkirály rendezvény szervezője adományaként. A tökfaragás és a rajzpályázat nevezési díjának összegét pedig a játszótér felújítására szánják. Felvettük a kapcsolatot a szervező szülőkkel is, akik elmondták, tervben vannak még további események is, de ezek egyelőre még csak elképzelések, így amennyiben lesznek még hasonlók biztosan írunk róla a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában