Frissen Fejérből

2021.10.08. 17:00

Önrészt is tudtak tenni a támogatáshoz Sárkeszin

Gépszemlére gyülekeztek a községházának is otthont adó faluháznál csütörtökön délelőtt – a kis házi ünnepségen átadták az újonnan beszerzett kommunális eszközöket.

V. Varga József

Törő Gábor (b) és Kőhegyi László a gépszemlén

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 600 lelkes kistelepülés önkormányzata a Magyar falu program pályázatán 1 175 000 forintot nyert kommunális eszközök beszerzésére. A kistraktor 2 hengeres motorral bír és a fűnyíráshoz 120 centiméteres vágóasztallal felszerelt. Tartozékként hótolólapot, sószórót és egy 200 kilogramm teherbírású utánfutót is vásároltak hozzá. Az elnyert támogatáshoz az önkormányzat 355 000 forint önrészt tett hozzá, mivel így egy nagyobb teljesítményű traktort tudtak venni.

A gépeket, az eszközöket csütörtökön adta át Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője Kőhegyi László polgármesternek. A „frissen kicsomagolt” eszközöket a változékony időjárás miatt a faluház nagytermében állították ki a gépszemlére – mondván, legalább az ünnepélyes átadáskor ne áztassa azokat az eső időnap előtt.

Törő Gábor (b) és Kőhegyi László a gépszemlén
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kommunális eszközök télen és nyáron is jól kihasználhatók, segítségükkel rendben tudják tartani a település zöldterületeit, illetve meg tudják oldani szükség esetén az 1,7 kilométer hosszú kerékpárútjuk jégmentesítését is.

A pályázati támogatások révén szépen fejlődik Sárkeszi, például a Belügyminisztérium pályázatán 20 millió forintot nyertek útfelújításra, s ezt fejelte meg a Magyar falu program 40 millió forintos támogatása, amelyet szintén a belterületi útjaik aszfaltozására fordítanak. A munkálatok még az idén megkezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában