Frissen Fejérből

2021.10.22. 19:04

Önkéntes fiatalokat vontak be a fehérvári „Te szedd” akciósorozatba

Szemétszedési akciót szervezett a Klímapolitikai Intézet a Mathias Corvinus Collegium (MCC) székesfehérvári központjával együttműködésben. Az esemény az országos TeSzedd! programsorozat részeként valósult meg.

ÖKK

Az október 22-i székesfehérvári programon – az országos TeSzedd! akciósorozathoz csatlakozva – a Klímapolitikai Intézet és az MCC munkatársai mellett a tehetséggondozással foglalkozó intézmény fehérvári általános és középiskolás korú diákjai és szüleik, valamint Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő is részt vettek. A megtisztítandó területet a szervezők a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hátsó bejáratánál lévő Bem József utca és Erzsébet út környékén jelölték ki. A szorgos kezek és a lelkes csapat munkájának köszönhetően mintegy 30 zsák hulladék gyűlt össze.

Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója elmondta: – Azért választottuk Székesfehérvárt a szemétszedés helyszínéül, mert a városban évek óta tudatosan foglalkoznak a fenntarthatósággal, és odafigyelnek a környezetvédelemre. Akciónkkal ezekhez a törekvésekhez szerettünk volna betársulni. Az a célunk, hogy a fiataloknak átadjuk azt a szemléletet, hogy az otthonuk iránti elköteleződés tettekben is testet kell öltsön. Egy szemétszedés nemcsak arról szól, hogy az emberek megtisztítják a környezetüket, hanem arról is, hogy szeretik azt a helyet.

– A felnőttek mellett a fehérvári MCC-s fiatalokat is bevontuk az akcióba, ami tudatos volt részünkről – tette hozzá Östör Annamária. Az MCC székesfehérvári képviseletvezetője kiemelte, a tehetséggondozásban és a környezetvédelemben is fontos a személyes példa és a generációk közötti együttműködés.

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár kilencedik alkalommal valósul meg, amelynek keretében legutóbb 3240 helyszínen közel 250 ezer ember 2400 tonna illegális hulladékot gyűjtött össze.

Frissen Fejérből

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában