Frissen Fejérből

2021.10.08. 07:02

Október végén lejárnak a parkolóbérletek Fehérváron

A hónap hátralévő részében még ügyintézés nélkül parkolhatnak azok, akik a 2020-as esztendőben éves parkolóbérletet vásároltak. Az ügyintézést azonban nem érdemes az utolsó pillanatig halogatni.

Héjj Vivien

A Városgondnokság parkolási osztályán nagy volt az aktivitá

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Parkolás szempontjából a tavalyi és az idei év is sok könnyebbséget hozott, 2020 áprilisától egészen 2021 májusának második feléig ingyenesen használhatták a közterületi parkolókat az autótulajdonosok.

2021. május 23-ától aztán megszűnt a mentesség, újra munkába álltak a parkolóautomaták, és ismét kikerültek a szélvédő mögé a korábban megváltott bérletek. Azoknak, akik a 2020. évre teljes éves bérletet vásároltak, akkor nem volt teendőjük, hiszen azok érvényességét 2021. október 31-éig meghosszabbították.

A lejárat ideje azonban hamarosan eljön, így a cseréről érdemes mielőbb gondoskodni, elkerülve a kígyózó sorokat. Arról, hogy az október végén érvényüket vesztő bérletek helyett hogyan és milyet vásárolhatunk, későbbi számunkban részletes tájékoztatást adunk.

Bérletvásárláshoz szükség lesz a jármű forgalmi engedélyére, illetve a lakcímet igazoló hatósági igazolványra. Továbbra is érvényes szabály, hogy lakossági parkolóbérlet kizárólag saját tulajdonban lévő vagy üzemben tartásban lévő személygépjárműre, illetve kistehergépjárműre adható ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában