Frissen Fejérből

2021.10.18. 14:00

Móka és jótékonyság – Megtartották a II. Őszi-Csőszi Gasztrofesztivált

Finom illatok és jó hangulat jellemezte szombat délután Csősz központját, ahol idén második alkalommal rendezték meg az Őszi-Csőszi Gasztrofesztivált.

Baráth Eszter

Nem mindennapi tálat kreált a Kolb-Ászok csapata sem (képünkön)

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Bár ezen a néven még csak másodszor valósult meg a rendezvény, története több évre nyúlik vissza, hiszen korábban Pálinkafesztivál és Kolbásztöltő verseny néven, nagy sikerrel szervezték a hasonló tematikán alapuló programot. A második fesztivál – az elsőhöz hasonlóan – rendezvényszervezésre nyert pályázat segítségével valósult meg.

Nem mindennapi tálat kreált a Kolb-Ászok csapata sem
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Idén a rendezvény nemcsak a szórakozásról szólt, jótékonysági célt is szolgált. A megnyitón kiderült, hogy Csősz képviselő-testülete nemrégiben ismerte meg a táci Hajdara Hédi történetét, aki súlyos betegséggel küzd. A rendezvényen lehetőség volt támogatói jegy vásárlására, az ebből befolyt összeget, valamint az adománygyűjtő doboz tartalmát pedig teljes egészében a fiatal lánynak adták át.

A kolbásztöltő zsűrijének elnöke Ónodi Ferenc (középen) volt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szervezők gondoltak a gyerekekre is, akiknek játszóház és ugrálóvár állt rendelkezésükre. A felnőttek viszont a kolbász- és a házisütemény-versenyen mérettethették meg magukat. A kolbásztöltő versenyhez a regisztrált versenyzők a helyszínen vehették át a húst, amit aztán saját ízlésük szerint fűszereztek és sütöttek. A sütemények természetesen otthon készültek, de 15 szelet édességet kellett a bírák elé vinnie azoknak, akik részt kívántak venni a versenyen.

A kolbásztöltő zsűrijének elnöke, Ónodi Ferenc elismert gasztronómiai szakember, tagjai pedig Varga Gábor ország­gyűlési képviselő és Dunkl Gergely, Sárosd polgármestere voltak. A házi sütemények versenyén a bírák elnöke Csillagné Borbás Henrietta cukrász volt, akit Fodor Lászlóné Marika és Kmetz Norbert, Csősz jegyzője segített a döntésben.

A versenyen minden résztvevő minősítésben részesült, a zsűri bronz, ezüst és arany fokozatokkal jutalmazta a sütemények készítőit, a kolbásztöltő és sütő csapatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában