Frissen Fejérből

2021.10.23. 16:49

Megelevenedett az Igazak című előadás a Városház téren

A megyeháza dísztermében hat évvel ezelőtt bemutatott ünnepi darab, amely akkor „nagyot szólt”, a fiatalok szemszögéből mutatta be ’56 eseményeit.

Borsányi Bea

2021.10.23. Október 23 forradalom kitöré.sének 65 évfordulója alkalmából megtartott "Igazak" megemlékező műsor a Városháztéren. Beszédet Vargha Tamás államtitkár mondott. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

„Nemzetünk történelmének vannak soha el nem múló lánggal lobogó pillanatai. Ezek azok az események, pillanatok, amelyek meghatározzák identitásunkat és ilyenkor markánsan és ellentmondást nem tűrően megmutatkozik mindaz, ami magyarrá tesz minket” – így kezdte beszédét Vargha Tamás, államtitkár, országgyűlési képviselő a szombati, Városház téri megemlékezésen.

 

Az ünnepi gondolatokat az Igazak című előadás követte, amelyet 2015-ben fehérvári fiatalok álmodtak meg. A megyeháza dísztermében hat évvel ezelőtt bemutatott ünnepi darab, amely akkor „nagyot szólt”, a fiatalok szemszögéből mutatta be ’56 eseményeit. Ezt a darabot elevenítették fel az idén, új szerepelőkkel és immár a széles nagyközönség előtt a Városház téren felépített színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában