Frissen Fejérből

2021.10.28. 15:23

Látogatási korlátozást és kijárási tilalmat rendelnek el a fehérvári idősotthonokban hétfőtől

Cser-Palkovics András közösségi oldalán tette közzé az alábbi, koronavírussal kapcsolatos döntéseket:

feol.hu

A koronavírus immár hazánkban is intenzívebben kezdett terjedni, mostanra pedig sajnos kötelező előírásokat kell bevezetni – írja a polgármester.

A Kormány mai, csütörtöki bejelentései alapján november 1-jétől az alábbi döntések lépnek életbe:

1.Kötelező lesz orrot és szájat eltakaró maszkot viselni a helyi és helyközi autóbuszokon, a vonatokon, illetve a várótermekben és a pályaudvarok zárt részein.

2. Kötelező a maszkviselés az önkormányzati fenntartású szociális intézményekben is a látogatók és ügyfelek, illetve az ellátottakkal vagy ügyfelekkel közvetlen kapcsolatban álló dolgozók számára. Látogatási korlátozást és kijárási tilalmat rendelünk el az idősotthonokban. Csak előzetes időpont-egyeztetés alapján, a kijelölt látogatópontokon lehet a bentlakó ellátottakat felkeresni a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény és a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban. Erre is kizárólag maszkban, testhőmérséklet-mérés és kézfertőtlenítés lesz lehetőség.

3. Minden külső látogató számára kötelező lesz orrot és szájat eltakaró maszkot viselni a Városháza épületeiben.

4. A zárt, zsúfoltabb közösségi terekben viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot. Minden egészségügyi intézményben, tehát az orvosi rendelőkben is KÖTELEZŐ a maszkhasználat.

5. Ami a védőoltás munkáltató általi kötelezővé tételét illeti, ezzel kapcsolatban meg kell várjuk az erről szóló jogszabályt, annak pontos ismeretében fogunk majd az önkormányzattal, az intézményeinkkel és az önkormányzati cégekkel kapcsolatban döntést hozni.

Aki eddig még nem tette, az adassa be az oltást – saját maga és a közösség védelme érdekében!

A teljes bejegyzést itt olvashatják:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában