Frissen Fejérből

2021.10.28. 07:15

Kibővítették a sóstói játszóparkot

Lakossági igények mentén, bruttó 75 millió forintos beruházással bővítették a Sóstó Látogatóközpont melletti játszóteret.

Héjj Vivien

Cser-Palkovics András a piros-kék mászóvárban

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A sportolók és a természetjárók mellett a kisgyermekes családoknak is aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál a Sóstó környezete. A természetvédelmi terület közvetlen közelében korábban kialakított játszótér a kezdetek óta nagy népszerűségnek örvend, így hamar felmerült a bővítés igénye. Nagyságrendileg bruttó 75 millió forintból valósulhatott meg a bővítés. A szükséges anyagiakat a stadionfejlesztésre juttatott állami forráskeret maradék összegéből biztosította az önkormányzat.

Cser-Palkovics András a piros-kék mászóvárban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A tapasztalat azt mutatta, sok család, iskola és óvodai csoport, osztálykirándulások részt vevő gyermekei érkeznek ide kirándulni, sétálni. A meglévő játszótér bővítését többen kérték, így még jobban ki tudjuk szolgálni a lakosok és az ide érkező vendégek igényeit – fogalmazott a kibővített játszótér átadóján Cser-Palkovics András polgármester.

Mészáros Attila önkormányzati képviselő kiemelte, az év minden szakában népszerű célpont a Sóstó. Hozzátette, a játszótérre többek között új kötélpályát, fedett sportparkot és piros-kék színekben pompázó mászóvárat telepítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában