Frissen Fejérből

2021.10.09. 07:10

Jövő tavaszra felépül az új bölcsőde Lepsényben

Bölcsőde épül a településen, a beruházásra az önkormányzat 200 millió forint európai uniós pályázati támogatást nyert – mondta el lapunknak Salamon Béla polgármester. A bölcsőde mellett a kastélykertben játszóteret is kialakítanak.

V. Varga József

Az új bölcsőde látványterve

Az új, korszerű, 300 négyzetméteres mini bölcsődét a nagyközség egyik nyugodt, szép és tudatosan felújított utcájában, a Nádasdy utcában építik fel. A kivitelezés során fokozottan törekszenek a zöld környezet megóvására. A beruházás eredményeként 8 kisgyermek számára válik elérhetővé a bölcsődei ellátás, növelve a családok életminőségét, a szülők munkavállalási esélyeit. A fejlesztéssel két új munkahelyet is teremtenek.

Munkában az ácsok, villanyszerelők, gépészek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Jelenleg a tető ácsszerkezete készül, de velük párhuzamosan közben dolgoznak a villanyszerelők és a gépészek is – számolt be az építkezés állásáról a faluvezető. – A készültségi fok körülbelül 50 százalékos, sajnos némileg hátráltató tényezőnek minősül a jelentősen megdrágult építőanyagok nehézkes beszerzése, de a kivitelező ura a helyzetnek. A bölcsőde felépítésével várhatóan a kivitelezési szerződésben vállalt határidőig, azaz a jövő év április elejéig elkészülnek a mesterek.

Az új bölcsőde látványterve

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője a minap átutazóban járt Lepsényben, Salamon Béla polgármester büszkén mutatta meg a honatyának a hamarosan már szerkezetkész épületet.

– Nagyon szép helyen pallérozódhatnak majd a legkisebb lepsényiek – jegyezte meg Varga Gábor. – Munkánk során arra törekszünk, hogy minden anyagi és tárgyi feltételt megteremtsünk ahhoz, hogy a gyermeket nevelő anyukák, ha úgy döntenek, mihamarabb visszatérhessenek a munka világába annak tudatában, hogy kicsinyeik jó helyen és jó kezekben vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában