Frissen Fejérből

2021.10.20. 16:58

Épül, szépül Fehérvár

Folytatódnak a fejlesztések, melynek keretén belül most az Erkel Ferenc utca egy szakasza újulhat meg.

Déri Brenda

20211014 Székesfehérvár, Deék Ferenc utca, felújítás, tervek, Molnár Tamás. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Erről tartott sajtótájékoztatót tegnap reggel Molnár Tamás önkormányzati képviselő a múlt pénteken átadott munkaterületen.

– Az Erkel Ferenc utcában és a Béke téren három ütemben fogjuk felújítani a járdát, parkolót és az útfelületeket. Az első ütem itt, az Erkel Ferenc utca elején indul, amelyre az önkormányzat 30 millió forintot biztosít. Múlt hét pénteken már át is adták a műszaki területet, így bármelyik pillanatban elkezdődhetnek a munkálatok, amely során új járdát, parkolót és aszfaltfelmarást követően aszfaltburkolatot kap az utca. Amennyiben minden a tervek szerint halad, akkor már idén karácsonyra el is készül ez a szakasz. A felújítási munkák 1400 négyzetméteren fognak zajlani – mondta.

Ezt követően a jövőbe is tekintett: – Amint ez a rész megújul következik is egyből jövőre a Béke tér. Ennek a területnek a teljes tatarozása várhatóan 2023-ra fog megvalósulni, ugyanis ütemenként egy évet szántunk ezen fejlesztésekre, így ha nem csúszunk meg, ez teljesíthető is – fogalmazott a képviselő, majd hozzátette, hogy olyan területeket igyekszenek fejleszteni, melyek már nagyon elhasználódtak, illetve várják az itt élők javaslatait, észrevételeit, hogy hol szükséges még a renoválás. Az egyik ilyen ajánlás volt az Erzsébet tér rendbetétele, mely szintén jövőre várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában