Frissen Fejérből

2021.10.12. 07:10

Építészeti díjat adtak át a Hiemerben

Hétfő délelőtt a Hiemer Rendezvényközpontban Schmidl Ferenc Építészeti Díjat vehetett át munkásságáért Gutowski Róbert, az Építészet Világnapja alkalmából szervezett ünnepségen.

Déri Brenda

Gutowski Róbert építész vehette át a Schmidl-díjat

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Schmidl Ferenc Építészeti Díjat vehet át az a személy, aki építészeti tevékenységével hozzájárul Székesfehérvár hírnevének, építészeti kincseinek nagyobbításához. A névadó Schmidl Ferenc alapelve volt, hogy az építészetben nem a stílus, hanem a minőség a kulcselem. E díj adományozásának egyik legfontosabb kritériuma az építészeti minőség, melyre méltóképp rászolgált Gutowski Róbert, aki a 2021-ben épült Székesfehérvári Egyházmegyei látogatóközpont mértéktartó és mértékadó építészeti megformálásával, valamint annak magas színvonalú, részleteiben elmélyült megvalósításában alkotott kimagaslót.

Gutowski Róbert építész vehette át a Schmidl-díjat
Fotó: Simon Erika / ÖKK

A díjátadó ceremónián Lantay Attila főépítész, a Schmidl- díjbizottság tagja úgy hivatkozott szakmájukra, hogy hivatásuk egyszerre művészet és mérnöki tudomány, amelynek kiemelkedő képviselője Gutowski Róbert. A díjbizottság tagjaként elmondta, nem volt nézetkülönbség a tekintetben, hogy kit javasoljanak az idei díjazásra. A városi főépítész úgy fogalmazott, hogy sikerült önazonos, mégis minden ízében a hely szelleméhez illeszkedő alkotást létrehoznia, amelyben tükröződik az egyetemesség és a távlatosság. A díjat Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere adta át, majd egy állófogadással ünnepelték tovább a díjazott sikerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában