Frissen Fejérből

2021.10.29. 20:00

Egyelőre nem üzemel a Vad- és madármentő központ

A nemrég elkészült Vad- és madármentő központ üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárás elsőre nem hozott pozitív eredményt, így újból keresi a városgondnokság a leendő üzemeltetőt.

Héjj Vivien

A központ udvarán játszótér és madárröpdék kaptak helyet

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Augusztusban adták át a Sóstó területén létrejött Vad- és madármentő központot, mely épületegyüttes – kialakításának köszönhetően – az állat­- egészségügyi ellátás biztosítása mellett közösségi összejövetelek színteréül is szolgálhat. A városrehabilitációs program elemeként bruttó 555 millió forintból megvalósult komplexum egy modern orvostechnológiai eszközökkel felszerelt, műtővel, gondozóhelyiségekkel rendelkező épületből és egy digitális eszközökkel felszerelt, tágas közösségi térből áll. Mindezek mellett az udvaron játszótér és madárröpdék kaptak helyet.

Az átadón Bozai István városgondnok elmondta, az üzemeltetéshez közbeszerzési eljárás útján keresnek szakmai partnert. Az akkori tervek arról szóltak, várhatóan az ősz második felétől üzemelhet majd az új központ.

A központ udvarán játszótér és madárröpdék kaptak helyet
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A nyílt közbeszerzési eljárásra vonatkozó felhívást augusztus végén közzétették. Ebben 24 hónapos időtartamra kerestek állategészségügyi szolgáltatás és tartási felügyelet biztosítására vállalkozó szakmai partnert. Egy ajánlat érkezett, ám mégis sikertelenül zárult az eljárás. Az eredménytelenséget bírálat és értékelés nélkül megállapította az ajánlatkérő városgondnokság: az eljárás ugyanis eredménytelen, tekintettel arra, hogy a beérkezett árajánlat – havi nettó 5 millió forint – meghaladja a rendelkezésre álló anyagi fedezet összegét, ami nettó 3 millió forint havonta.

A Közbeszerzési Hatóság csütörtökön újból közzétette az üzemeltetésre vonatkozó felhívást, így ismét keresik azt a céget, aki szolgáltatásaival segíti a központ működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában