Frissen Fejérből

2021.10.28. 15:00

Egy út már megtisztult Fehérvárcsurgón

Múlt héten szerdán és csütörtökön szemétszedés és parktisztítás volt a festői környezetbe ágyazott település határaiban.

Palocsai Jenő

A fára futó vadszőlő őszi színeinél csak fojtogató ereje bámulatra méltóbb

Fotó: Imre Gábor

A Temesvári Krisztián polgármester vezette Fehérvárcsurgó is csatlakozott az Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció­hoz. A mozgalom célja, hogy szűkebb környezetünket megtisztítsuk és felhívjuk a figyelmet a még mindig nagymértékű szemetelésre. Az október 20-ra meghirdetett szemétszedés az Ady utca és a Dózsa György út kereszteződésében kezdődött.

Rajki Péter alpolgármester elmondta: – Közel húszfős csapat jött össze a hétköznap délelőtti időpont ellenére is. Az alakulat törzsét a Kék Nefelejcs Nyugdíjasklub adta. A Moha és Igar felől érkező út szélén, illetve az azzal párhuzamosan haladó árok mélyén nem kevesebb, mint 47 darab Te szedd! zsákot töltöttek meg az önkéntesek, autóból kidobott szeméttel.

A fára futó vadszőlő őszi színeinél csak fojtogató ereje bámulatra méltóbb
Fotó: Imre Gábor

Másnap, október 21-én a „Földünkért világnap” apropójából a fehérvárcsurgói Károlyi József Tagiskola és a Károlyi József Alapítvány összefogásának köszönhetően megtörtént a kastélypark ősfáinak megtisztítása. Itt nem volt szemét, itt a történelem viharairól mesélő matuzsálemek kérges törzsén felkapaszkodott vadszőlőt és borostyánt távolították el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában