értetlenül állnak a történtek előtt

2021.10.27. 11:30

Döbbenet uralkodik Iváncsán

Múlt szombaton egy 16 éves besnyői fiú nyakon, illetve derék­tájon megszúrta egykori barátnőjének jelenlegi párját. Ezért a Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

Déri Brenda

Az Ady Endre utcában történt a szörnyű eset

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rendőrségi nyomozás adatai szerint a gyanúsított éjszaka bement volt barátnője otthonába, ahol aztán megtámadta a lány mostani barátját, a 19 éves sértettet. Megütötte, aki ezt követően próbált elmenekülni a helyszínről, de a 16 éves fiú utánaeredt és a magával vitt késsel egyszer a nyakán és kétszer a deréktáján megszúrta, majd utána egyből elfutott. A szúrások következtében a sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek, azonban annyi ereje szerencsére maradt, hogy a legközelebbi buszmegállóból tárcsázza a segélyhívót. Így a rendőrök a gyanúsítottat rövid időn belül el tudták fogni.

Lapunk munkatársai el­látogattak a helyszínre, hogy helyieket kérdezzenek a részletekről. Odaérve rögtön a polgármester, Molnár Tibor fogadott minket, aki úgy fogalmazott, nagyon sajnálja, hogy ilyesmi történt Iváncsán, mind ez idáig nem volt hasonlóra sem példa. Úgy tudja, a gyanúsított fiatal szülei másnap felkeresték az érintett családot, hogy bocsánatot kérjenek a fiuk nevében, ugyanis a szülők és a helyiek is értetlenül állnak a történtek előtt.

Az Ady Endre utcában történt a szörnyű eset
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint a helyszínen kiderült, mindkét családot értelmesnek és jól szituáltnak tartják a lakosok. Egy ott élő idősebb úrtól sikerült kiderítenünk, hogy hol történt a szörnyű eset, így felkerestük az ingatlant, ahol nem láttunk szúrásokra utaló jeleket, de a buszmegállóban annál inkább. Az aszfalton néhány csepp vért véltünk felfedezni, mely bizonyára múlt szombaton került oda, amikor a 19 éves áldozat onnan hívott segítséget. A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a szúrások elhelyezkedésére figyelemmel a cselekmény alkalmas volt arra, hogy az életet kioltsa. Megállapították, hogy a gyanúsított vonatkozásában fennáll a szökés, illetve az elrejtőzés veszélye, továbbá alaposan feltételezhető, hogy szabadlábra kerülése esetén a megkezdett bűncselekményt befejezné vagy az egykori barátnője sérelmére hasonló jellegű bűncselekményt követne el, emiatt a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája harminc napra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés a védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Előzmények:

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ugyanannak-a-lanynak-udvaroltak-ezert-szurta-le-rivalisa-a-19-eves-ferfit-ivancsan-video-5396003/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/emberoles-buntett-kiserlete-miatt-vettek-orizetbe-a-rendorok-a-16-eves-besnyoi-fiatalt-5394479/?utm_source=rss&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/fellebbezett-a-letartoztatas-ellen-a-16-eves-besnyoi-keselo-vedoje-5398025/?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában