Frissen Fejérből

2021.10.01. 07:30

Az adóbevételekről is szó esett a Fejér megyei közgyűlésen

A fontos döntések meghozatala mellett a katasztrófavédelem és a mentők 2020-ra vonatkozó beszámolói is szerepeltek a napirendi pontok között a megyei közgyűlés csütörtöki ülésén.

Baráth Eszter

Az épülő iváncsai ipartelep idén májusban

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

A Duna-mente – Fejér megye különleges gazdasági övezettel kapcsolatos szükséges intézkedésekről is döntött a közgyűlés.

– A mai közgyűlésünk elfogadta a december 31-ig hátralévő hatályos adórendeletet. Itt főleg az iparűzési és az építményadóról beszélünk, amelyek a megyei önkormányzathoz kerültek mint átfutó bevételek – mondta Molnár Krisztián, a közgyűlés elnöke. Egyúttal azonban megalkották a január 1-jétől hatályos adórendeletet is. – Maga az elosztási metódus úgy néz ki, hogy a négy érintett település mind fejlesztési, mind működési támogatásra igényelheti ezt – mondta. Hozzátette, előirányozták azt is, hogy a különleges gazdasági övezet székhelytelepülései, Rácalmás és Iváncsa lehetőség szerint a saját településükön keletkező adóbevételeknek legalább a 60 százalékát kapják meg, ez persze nem jelenti azt, hogy ennél nem lehet több az összeg.

Az épülő iváncsai ipartelep idén májusban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

A közgyűlésen költségvetés-módosítás is történt.

– A költségvetésbe egyrészt bekerültek ezek az adóbevételek, amelyek a megyei önkormányzathoz átkerültek, időarányosan mintegy 1,5 milliárd forint összértékben – emelte ki Molnár. Bekerült továbbá az önkormányzat drogprevenciókkal kapcsolatos pályázaton nyert összege, valamint olyan átfutó bevételek és kiadások összege, mint az elnöki keret, amelyből egyesületeket és alapítványokat segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában