Frissen Fejérből

2021.10.25. 18:31

Tetőt emelt az MKKP, összeesett egy bicskei focista, élhetetlen lett Aba? – Ezeket olvastátok a múlt héten

feol.hu

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

1. Fellázadt a lakosság Abán, akkora a baj

Lapunkat több helyi azzal kereste meg, hogy meséljen a jelenleg is fennálló „igencsak siralmas helyzetéről”, miszerint a városvezetés ellehetetleníti mindennapjaikat. A polgármester is válaszolt a felhozott „vádakra”.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nagy-a-baj-aban-5372993/[/embed]

2. Elképesztő képsorok – Fékezés nélkül rohant a kocsisorba egy autós az M1-esen (videó)

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy 2021. október 16-án, szombat délután az M1-es autópályán a megtorpanó kocsisorba gyakorlatilag fékezés nélkül becsapódik egy személyautó. A száguldó sofőr 3 személyautót tört össze, az egyik vétlen autós súlyos sérüléseket szenvedett.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elkepeszto-kepsorok-fekezes-nelkul-rohant-a-kocsisorba-egy-autos-az-m1-esen-video-5380613/[/embed]

3. Tetőt emelt az MKKP egy fehérvári buszmegállóhoz

Bár engedély még nincs a birtokukban, mégis tetőt építettek egy buszmegálló fölé a Magyar Kétfarkú Kutya Párt székesfehérvári tagjai.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tetot-emelt-az-mkkp-egy-fehervari-buszmegallohoz-5372693/[/embed]

4. Összeesett játék közben egy fiatal focista Bicskén

A Bicskei TC-Tatabányai SC NB III-as találkozón kisértetiesen hasonló est történt a hazaiak játékosával, Kovács Ádámmal, mint a nyári Európa-bajnokságon a dán-finn meccsen a dán középpályással, Christian Eriksennel.

[embed]https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/osszeesett-jatek-kozben-egy-fiatal-focista-bicsken-5385788/?uftm_medium=social[/embed]

5. Nádasdladányi késelés – A vádlottat felmentették az emberölés bűntette alól

Jogos önvédelem volt, ezért felmentették az emberölés vádja alól azt a férfit, aki 2019 nyarán Nádasdladányban egy szóváltás és verekedés után késsel megölte támadóját. A Székesfehérvári Törvényszéken olvasta fel a bíró az események láncolatát, melyek a késelésig vezettek – majd pedig leszögezte: olyan támadás érte a vádlottat, amit szükségszerűen el kellett hárítania.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nadasdladanyi-keseles-a-vadlottat-felmentettek-az-emberoles-buntette-alol-5387675/[/embed]

6. Elindult a régóta várt felújítás a Meszleny-kastélynál

L. Simon László közösségi oldalára tett bejegyzéséből kiderül, hogy a napokban elindult a régóta várt munka a kastélynál. Mint írja, első körben az életveszélyes állapot megszüntetésével foglalkoznak, állagmegóvó munkálatokkal, köztük a tető teljes rekonstrukciójával. Néhány hónapon belül látványos változást ígér.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/elindult-a-regota-vart-felujitas-a-meszleny-kastelynal-5391788/[/embed]

7. Határozott határozat: bontani kell a Korzó kerítését!

Határozott határozat született a Velence Korzó köré épített kerítés ügyében: a közterületek megközelíthetőségének akadályozása miatt három napon belül le kell bontani a kerítést. A kötelezésben az is szerepel, mit lehet tenni, ha erre a kerítésépítő nem hajlandó...

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hatarozott-hatarozat-bontani-kell-a-korzo-keriteset-5384567/[/embed]

8. Különleges égi jelenség szelte át az eget szerdán Fejérben is

A szerencsések kétszer is láthattak tegnap egy különleges égi jelenséget: robbanó tűzgömb szelte át ugyanis az eget késő délután, illetve egy, amiről már kevesebben tudnak, pár órával később is. A pusztavámi meteorológiai állomás webkamerája rögzítette a látványt.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kulonleges-egi-jelenseg-szelte-at-az-eget-szerdan-fejerben-is-5383988/[/embed]

9. Aláírásgyűjtés indult a nádasdladányi torony ellen

A lakóházaktól 150-200 méterre épül egy adótorony, teljesen titokban, a lakosságot az önkormányzat erről nem tájékoztatta semmilyen formában. A torony fiatal kisgyermekes és idősebb családok lakóingatlana, az általános iskola, a tornaterem, a játszótér, az orvosi rendelő, a sportpálya közvetlen szomszédságában épül. Az emberek többsége tisztában van azzal, hogy egy ilyen torony sugárzása egészségügyi kockázatot jelent. Éppen ezért aláírásgyűjtést indítottak a torony ellen.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/alairasgyujtes-a-torony-ellen-5379602/[/embed]

10. A lezárás vesztese közlekedési szempontból a Horvát István utca lehet

Végeláthatatlanul kígyóztak a kocsisorok már a délután első óráiban, ám úgy tűnt, a sofőrök türelemmel viselik az átmeneti nehézséget.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-lezaras-vesztese-a-kozlekedesi-szempontbol-5379665/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában