Frissen Fejérből

2021.09.28. 17:00

Verőfényes napsütéses időben gyülekeztek a szüreti felvonulók Lepsényben

A Pallas Egyesület meghívására több mint húsz lovas kocsi és számos csikós érkezett a rendezvényre Lepsényből, Mezőszentgyörgyről, Polgárdiból, Enyingről és Szabadbattyánból.

V. Varga József

Fotó: Sütő Krisztina

A gyülekező ideje alatt a résztvevők a kocsikat díszítették, a szervezők pedig fasírttal és frissítővel kínálták a megjelenteket. Bíró uram, Tóth Csongor és a bíróné, Komáromi Maja díszes hintón foglalt helyet, a bírónői ruhával Bertáné Éva szolgált. A menet a déli órákban indult Mezőszentgyörgyre, ahol négy utcán haladtak át. A felvonulók a Rákóczi és a Kossuth utcánál egy-egy tánc erejéig is megálltak, majd Lepsény felé vették az útirányt, a Szondi utcába. A nagyközségben öt helyen tartottak táncos megállót, és végül visszatértek a sportpályára. Az egyes megállóknál a mezőszentgyörgyi néptáncosok nyomdokán a felvonulók is táncra perdültek.

Bíró uram, Tóth Csongor és a bíróné, Komáromi Maja
Fotó: Sütő Krisztina

A díszes menet „cigányasszonya”, Kőszeginé Zsuzsa szorgalmasan gyűjtötte az adományokat, a két település lakói pedig örömmel várták, és több helyen is vendégül látták a felvonulókat. Visszaérve a sportpályára elkészült az ízletes pörkölt is a lepsényi Esthajnal Nyugdíjasklub jóvoltából. A rendezvényt este jó hangulatú utcabál zárta, ahol a talpalávalót Szalai Zoltán húzta. Amint Sütő Krisztinától, a Petőfi Sándor Művelődési Ház vezetőjétől megtudtuk: a Pallas Egyesület hálásan köszöni mindenki támogatását, segítségét, aki a szüreti rendezvény sikeres lebonyolításához hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában