Frissen Fejérből

2021.09.19. 07:00

Újra szárnyalhatnak a Hatpöttyös katicák

Sok bizonytalanság és előkészület után újra megnyithatta kapuit a Hatpöttyös Étterem, amely megváltozott munkaképességű és sérült embereket foglalkoztató vendéglátóhelyként üzemel.

Héjj Vivien

Ízletes falatkák, szépen elrendezett szendvicsek, töltött finomságok és ínycsiklandó desszertek sorakoztak péntek délután a Hatpöttyös Étterem asztalain. Jeles esemény apropóján tálalták fel a fogásokat: a vendéglátóhely újranyitását ünnepelték. 2009-ben született meg az ötlet egy olyan étterem létrehozásáról, ahol megváltozott munkaképességű és sérült embereket foglalkoztatva, helyi és környékbeli alapanyagokból készítenek minőségi ételeket. Az étterem tulajdonosa, Hermann Jánosné arról beszélt, az elmúlt év nagyon nehéz volt számukra, mind a pandémia, mind a költözés miatt, ám az önkormányzat segítségével ismét megnyithatta kapuit a Hatpöttyös.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hermann Jánosné ötlete 2009-ben született meg: egy olyan éttermet szeretett volna létrehozni, ahol megváltozott munkaképességű és sérült embereket foglalkoztatva, lehetőleg helyi, környékbeli alapanyagokból készülnek a minőségi és ízletes ételek. Az ötletgazda, – aki egyben az étterem tulajdonosa is – elhivatottságának, kitartásának és a támogatók önzetlen segítségének köszönhető, hogy immár új helyszínen, a Prohászka utcában szárnyalhatnak a Hatpöttyösök.

Ízletes falatkák, szépen elrendezett szendvicsek, töltött finomságok és ínycsiklandó desszertek sorakoztak péntek délután a Hatpöttyös Étterem asztalain. Jeles esemény apropóján tálalták fel a fogásokat: a vendéglátóhely újranyitását ünnepelték.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A megnyitást követően nyolc, aránylag nyugodt évet töltöttünk az előző helyünkön, folyamatosan fejlődtünk. A következő lépcső 2013-ban az Ezredéves Speciális Szakiskolával kialakított együttműködés volt, amelynek keretében gyerekek jöttek hozzánk tanulni – beszélt az étterem működéséről Hermann Jánosné az újranyitás alkalmából rendezett ünnepségen. Arról is szólt, tavaly nyáron úgy érezték, a szakadék szélére kerültek: el kellett költözniük az előző helyükről, majd jött a pandémia. Mindezek érzelmileg és anyagilag egyaránt megviselték mindazokat, akik szívvel-lélekkel dolgoztak az étteremért. Végül az önkormányzat segítségével vehették bérbe a mostani helyiséget, ahol hosszú felújítás előzte meg az új étterem kialakítását.

Vargha Tamás is koccintott az újranyitásra
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Ami itt történt, az jó példa egy kis közösségnek, a Hatpöttyösöknek, és egy nagyobb közösségnek, ennek a városnak az összetartó erejére – tette hozzá Hermanné.

A kezdetek óta támogatta a Hatpöttyös Étterem ötletét és megvalósítását Vargha Tamás országgyűlési képviselő, aki arról beszélt, ez az étterem kicsiben olyan, mint a városunk, Székesfehérvár: sokszínű és összetartó közösség jellezmi.

Cser-Palkovics András polgármester az ünnepségen egy, a város jelképét, az Országalmát ábrázoló festményt ajándékozott az étteremnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában