Frissen Fejérből

2021.09.02. 13:01

Új osztálytermek épülnek fel Velencén

A tanévet 811 tanulóval kezdték el a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnáziumban.

Tihanyi Tamás

Gyermekeknek szóló Bibliát kaptak az elsősök ajándékba

Fotó: Tihanyi Tamás

Czuppon István igazgató lapunknak elmondta: hétszáz tanulójuk általános, száztizenegy középiskolás. Jelenleg két telephelyen folyik az oktatás, és nagyon várják, hogy elkészüljön a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyarországi Baptista Egyház által finanszírozott új épület, amelyben nyolc tanterem, étkező és informatikai terem mellett csoportszobák is lesznek.

Gyermekeknek szóló Bibliát kaptak az elsősök ajándékba
Fotó: Tihanyi Tamás

„Reményeink szerint az új épületet novemberben vagy decemberben birtokba vehetjük, és jobb körülményeket biztosíthatunk a diákjainknak, mint most, hiszen hat osztályunk konténerekben tanul. A legnagyobb problémánk a tanévkezdéssel az, hogy ennyi elsősünk még soha korábban nem volt, a kötelező beiskolázási körzetből 107 kisdiák kezdi meg idén a tanévet nálunk. Tehát négy elsős osztályt kell indítanunk, s az új épület elkészültéig ehhez még nem adottak az ideális feltételek.”

A velencei Zöldligetben nem régóta van középfokú oktatás, hiszen ez lesz az első olyan tanév, amikor már érettségiznek tanulóik. Négy évvel ezelőtt kezdték el a két tanítási nyelvű gimnáziumot, s bíznak abban, hogy – ahogyan az igazgató fogalmazott – „odateszik” magukat a végzősök. Erre jó reményeik vannak, hiszen kiváló eredményeket értek el eddig is, így esélyes, hogy mindannyian két tanítási nyelvű érettségivel és felsőfokú nyelvvizsgával zárják az idei tanítási évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában