Frissen Fejérből

2021.09.24. 11:30

Több oka van a kedvelt dunaújvárosi fürdő téli bezárásának

A téli időszakra bezár a dunaújvárosi élményfürdő fürdőrészlege, ez idő alatt csak a szaunát használhatják majd a vendégek. Utána­jártunk, mi a döntés oka, hiszen a fürdőben beltéri medencék is működnek, amik télen is remek kikapcsolódási lehetőséget biztosítanának.

Baráth Eszter

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap-archív

Ahogy arról korábban lapunkban is beszámoltunk, Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése legutóbbi ülésén döntött többek között arról is, hogy az élményfürdő fenntartói feladatait továbbra is a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. látja el. Az erre vonatkozó határozati javaslat viszont azt is tartalmazza, hogy az épület fürdőrészlege idén már csak szeptember 30-ig üzemel, október első napjától kizárólag az ott működő szolgáltatóegységek elérése céljából tart nyitva.

A fürdőbe viszont sok vendég érkezett a Dunaújváros környéki településekről is, akik számára jó kikapcsolódási lehetőséget biztosított a létesítmény. Ennek fényében részükről is felmerült a kérdés, hogy miért nem tarthat nyitva a téli hónapokban is a nemrégiben a Modern városok program keretein belül felújított és több év után ismét üzembe helyezett komplexum.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap-archív

Medgyesi Miklós, Dunaújváros önkormányzatának szóvivője kérdésünkre elmondta, szeptember utolsó napját követően csak a szauna lesz nyitva a látogatók előtt. Mint mondta, a döntésnek két oka is van. – Egyrészt a gazdaságos üzemeltetés nem megoldható télen. Olyankor a kihasználtság kisebb, viszont a költségek nagyon magasak, és idén sok megszorítást kell kigazdálkodnia a városnak, amivel év elején nem számoltunk – indokolta a döntést Medgyesi Miklós.

A szóvivő kiemelt még egy indokot, ami megerősítette a döntést. Elmondta, folyamatosan zajlik a kútfúrás a termálfürdő mögötti területen. Medgyesi Miklós hangsúlyozta, ezt a munkát a téli hónapok alatt, a fürdőrészleg bezárásával a szakemberek nyugodtan tudják végezni úgy, hogy nem zavarják a pihenni vágyó vendégeket. Ahogy arról szintén olvashattak már korábban lapunkban is, a kút fúrásának projektje a Modern városok program keretében történik, mintegy 220 millió forintból, amiből 200 millió forintot fordítanak a tényleges fúrásra, 20 milliót pedig a munkálatok utáni tereprendezésre. A projekt során meleg vizet vagy termálvizet keresnek a területen, aminek segítségével a fürdő működtetését gazdaságosabbá tehetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában