Frissen Fejérből

2021.09.29. 10:19

Rózsaszín séta – Október 9-e egy Nap a nőkért Fehérváron

Nap a nőkért elnevezéssel szerveznek tematikus egészségprogramokat a hölgyekért: a nőgyógyászati szűrővizsgálatok fontosságára szeretnék felhívni a lakosság figyelmét.

Héjj Vivien

A főorvos véleményét, miszerint a szombat délelőtt azoknak van, akik a munkájuk, családjuk, gyermekük miatt máskor nem tudnának elmenni szűrővizsgálatra, osztotta Östör Annamária

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A város életében kiemelt szerepet kap a nők egészségének védelme, megőrzése. Ennek jegyében telik október 9-e, amikor Nap a nőkért mottóval szerveznek tematikus egészségprogramokat nőgyógyászati és egyéb szűrővizsgálatokkal, mellrák elleni sétával.

Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok az esemény sajtótájékoztatóján arról beszélt, szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a járvány közepette, és annak elmúltával is figyeljünk magunkra, törődjünk a testünkkel-lelkünkkel, és azok jelzéseivel.

– Szörnyű másfél év van mögöttünk, 2020 nőnapja óta nem volt nyugodt pillanatunk ebben az országban. Nagyon sokan elveszítették az egészségüket, a munkájukat, az egzisztenciájukat, és az egészségügy is kis híján padlóra került – kezdte Nagy László, a Család- és Nővédelmi Központ intézetvezető főorvosa. – A járvány harmadik hullámának lecsengése óta nálunk minden nap szűrőnap van, mert a több mint egy év alatt elmaradt szűrővizsgálatokat igyekeznek az önmagukra felelősen gondoló asszonyok bepótolni. Most fokozottan igaz, hogy ez a szombat délelőtt azoknak van, akik a munkájuk, családjuk, gyermekük miatt máskor nem tudnának elmenni szűrővizsgálatra.

A főorvos véleményét, miszerint a szombat délelőtt azoknak van, akik a munkájuk, családjuk, gyermekük miatt máskor nem tudnának elmenni szűrővizsgálatra, osztotta Östör Annamária
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hozzátette, a Család- és Nővédelmi Központban délelőtt és délután is van rendelés, megszűnt az 50-100 fős tumultus, a megadott időpont 5-10 perces környezetében be tudják hívni az előjegyzésre érkezőket.

Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője ismertette, az október 9-i szűrővizsgálatokra október 4-től 7-ig, hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között lehet bejelentkezni a +36(70)380-9512-es telefonszámon. A nőgyógyászati szűréseken kívül lesz csontsűrűség-, vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés is.

A mellrák elleni séta 10 órakor indul az Országalmától, előtte szakemberektől lehet tanácsot kérni a mellrákszűrésre történő bejelentkezéssel és a mell önvizsgálatával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában