Frissen Fejérből

2021.09.21. 08:53

Rendszeres gyorshajtás – Lakossági fórumot tartottak Börgöndpusztán

Tisztázódtak a repülőtér nyitottnak vélt kérdései, szó esett többek között a közösségi ház kialakításának lehetőségéről és a lakók által folyamatosan tapasztalt gyors­hajtásról is – lakossági fórumot tartottak Börgöndpusztán.

Héjj Vivien

Cser-Palkovics András a repülőtér terveiről is tájékoztatott

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Néhány képviselő felvetette, hogy itt nagy nemzetközi repülőtér fog épülni, és az ország második legnagyobb repülőtere lesz – utalt a korábbi ellenzéki felvetésre Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, a város megvásárolta a repteret, így az teljes egészében önkormányzati tulajdonban van. A helyszínen egy sport- és üzleti célú repülőtér épül, amely alkalmas lesz kisgépek fogadására, tárolására, valamint kiegészül egy drónpilótaképző és drónfejlesztő központtal – utóbbi az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával közös együttműködésben valósul meg.

A közösségi ház kapcsán elhangzott, az ígéreteknek megfelelően az engedélyes tervek elkészültek, adott esetben megvalósítható lenne közösségi tér, ám a jelenlegi gazdasági helyzetben a városnak erre nincs saját önereje – hozzávetőlegesen félmilliárd forintról van szó. Átmeneti megoldásként felmerült, hogy a jelenleg működő vendéglátóipari egységgel tulajdonosi szándék és lakossági igény esetén szerződést kötne az önkormányzat, és meghatározott üzemidőre „kibérelné” a szóban forgó helyiséget, amely így akár a helyi klubok működésének is helyet adhat.

Cser-Palkovics András a repülőtér terveiről is tájékoztatott
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A buszközlekedést illetően a város polgármestere elmondta, a lakossági visszajelzésekből kirajzolódott, hogy a nyáron rövid ideig bevezetett új buszmenetrend Börgöndpusztát érintő vonalával elégedettek voltak a lakók, és szeretnék, ha ez a változtatás bekerülne a mostani menetrendbe is. Erre 2022-ben kerülhet sor, mivel jelenleg a szolgáltatónak nincs elegendő eszköze és sofőre a megvalósításhoz.

A jelenlévők szinte mind egyetértettek abban, hogy hiába a 30 kilométer per órás sebességkorlátozó tábla, a településrészen rendszeres a gyorshajtás, ami nagy veszélyt jelent a gyerekekre és a háziállatokra egyaránt. A városvezető elmondta, fekvőrendőr kihelyezésére lenne lehetőség, ám ehhez az adott utca támogatására, és a két ingatlan – amelyek elé kikerülnek a sebességcsillapító berendezések – tulajdonosának hozzájáruló nyilatkozatára is szükség van. Emellett minden lehetőség rendelkezésre áll ahhoz is, hogy a rendőrségtől traffipaxos ellenőrzést kérjen a város az érintett területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában